Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Mardin'de tarihi eser kaçakçılığı operasyonu: 1500 yıllık mozaik bulundu

Mardin'de tarihi eser kaçakçılığı operasyonu: 1500 yıllık mozaik bulundu

Mardin'de gerçekleştirilen operasyonda 1500 yıllık mozaik ve diğer tarihi objeler ele geçirildi; iki kişi hakkında adli işlem başlatıldı.

MUHABİR: Umut Çelik

Mardin’de jandarma ekipleri, tarihi eser kaçakçılığına yönelik gerçekleştirdikleri operasyonla önemli bir başarıya imza attı. Geçen hafta düzenlenen operasyonda, 1500 yıllık geç Roma dönemine ait figürlü taban mozaiği ele geçirildi.

Mardin İl Jandarma Komutanlığı'ndan alınan bilgilere göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde, Ömerli ve Derik İlçe Jandarma Komutanlıkları tarafından yürütülen operasyonlar sırasında, mozaik dışında bir dizi tarihi eser daha bulundu. Bu eserler arasında 1 adet sikke, 2 adet yüzük, 13 adet obje, 3 değerli taş ve “antik Roma sikkeleri” başlıklı bir kaynak kitap yer aldı.

Suçla mücadele kararlılığı

Operasyonda gözaltına alınan iki şüpheli hakkında adli işlem başlatıldığı bildirildi. Mardin İl Jandarma Komutanlığı, kültürel mirasın korunmasına yönelik mücadeleye kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.

Kültürel mirasın önemi

Bu tür operasyonlar, tarihi eser kaçakçılığına karşı yürütülen mücadelenin önemini bir kez daha gözler önüne seriyor. Türkiye, zengin tarihi geçmişi ile birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir ülke olarak, kültürel mirasını korumak adına ciddi adımlar atmaktadır.

MARDİN'DE JANDARMA EKİPLERİNCE DÜZENLENEN TARİHİ ESER KAÇAKÇILIĞI VE YASA DIŞI KAZI OPERASYONUNDA...

MARDİN'DE JANDARMA EKİPLERİNCE DÜZENLENEN TARİHİ ESER KAÇAKÇILIĞI VE YASA DIŞI KAZI OPERASYONUNDA 1500 YILLIK GEÇ ROMA DÖNEMİNE AİT FİGÜRLÜ TABAN MOZAİĞİ ELE GEÇİRİLDİ.