Marmaris Çarşısı’nda, Emniyet ve Zabıta ekiplerinin iş birliğiyle gerçekleştirilen motosiklet denetimleri dikkat çekti. Bu uygulamanın amacı, yayaların güvenliğini sağlamak ve trafik kurallarına aykırı motosiklet kullanımını önlemek olarak belirlendi.
Denetimlerde ceza uygulandı
Çarşıda koordineli bir şekilde yapılan denetimlerde motorlu araçlar, plaka, kask ve yayalara ayrılmış alanların kullanımı gibi birçok açıdan kontrol edildi. Denetim sırasında plakasız motosiklet kullanan, kask takmayan ve yayalara ayrılmış alanlarda sürüş yapan sürücülere cezai işlemler uygulandı. Ayrıca, nezaretinde ehliyetsiz olduğu belirlenen bir sürücünün motosikletine de polis ekipleri tarafından el konuldu.
Yaya güvenliği ön planda
Marmaris Belediyesi ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, özellikle yaz aylarında artan yaya yoğunluğunun yarattığı tehditleri minimize etmek amacıyla denetimlerini sürdürmeyi hedefliyor. Uygulamalar sayesinde, vatandaşların güvenli ve düzenli bir şekilde hareket edebilmesi amaçlanıyor.

MARMARİS ÇARŞISI’NDA EMNİYET VE ZABITA EKİPLERİNİN ORTAK GERÇEKLEŞTİRDİĞİ MOTOSİKLET DENETİMİNDE KURALLARA UYMAYAN SÜRÜCÜLERE CEZAİ İŞLEM UYGULANIRKEN, EHLİYETSİZ BİR SÜRÜCÜNÜN KULLANDIĞI MOTOSİKLETE EL KONULDU.