Fethiye açıklarında yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışan düzensiz göçmenleri taşıyan yelkenli tekne, güvenlik güçlerinin operasyonuyla durduruldu.
Ege ve Akdeniz hattında göçmen kaçakçılığına yönelik denetimlerini sıkılaştıran Sahil Güvenlik ekipleri, Fethiye Göcek açıklarında kritik bir müdahalede bulundu. İtalya rotası üzerinde seyir halinde olan ve içerisinde düzensiz göçmenlerin bulunduğu bilgisi üzerine harekete geçen ekipler, bölgeye hızla intikal etti.
Operasyon anı ve detaylar
Bölgede devriye gezen Sahil Güvenlik botları, tespit edilen yelkenli tekneyi kısa sürede durdurarak kontrol altına aldı. Tekne içerisinde yapılan detaylı incelemelerde, aralarında 5 çocuğun da bulunduğu toplam 31 düzensiz göçmen yakalandı.
Kaçakçılık şüphelisi gözaltında
Operasyon sırasında tekneyi kullanan ve göçmen kaçakçılığı yaptığı belirlenen bir şüpheli de güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı. Yakalanan düzensiz göçmenler, gerekli işlemlerin tamamlanmasının ardından ilgili birimlere teslim edilirken, olayla ilgili başlatılan soruşturma çok yönlü olarak devam ediyor.