Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Melen çayı'nda kaçak avcılığa karşı sıkı denetim

Melen çayı'nda kaçak avcılığa karşı sıkı denetim

Düzce ve Sakarya İl Tarım Müdürlükleri, Melen Çayı'nda gerçekleştirilen denetimlerde yasa dışı avcılığa göz açtırmadı.

Düzce (İHA) – Düzce ve Sakarya İl Tarım Müdürlükleri, Melen Çayı’nda kaçak avcılığın önlenmesi amacıyla ortaklaşa bir denetim gerçekleştirdi. Yapılan kontrollerde, yasa dışı avcılıkta kullanıldığı belirlenen 30 pinter ve 5 takım uzatma ağı ele geçirildi.

Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ekipleri, Akçakoca İlçe Tarım Müdürlüğü ve Sakarya Kocaali İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personelinin katılımıyla Melenağzı-Kozluk Köprüsü güzergâhında denetim yaptı. Yaklaşık 9 kilometrelik alanda gerçekleştirilen bu denetimlerde, Melen Çayı’na mevzuata aykırı şekilde bırakılmış 30 pinter ve 5 takım uzatma ağı sudan çıkarılarak muhafaza altına alındı.

Denetimler sonucunda av araçlarının içerisinde canlı olarak bulunan balıklar, ekipler tarafından çıkarılarak yeniden doğal yaşam alanlarına bırakıldı. Yetkililer, su ürünleri kaynaklarının korunması ve yasa dışı avcılığın önlenmesi amacıyla denetimlerin ilgili kurumlarla iş birliği içerisinde devam edeceğini belirtti.

Bunun yanı sıra, vatandaşlardan kaçak avcılık faaliyetleriyle karşılaşmaları durumunda 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulunmaları istendi.

YASA DIŞI AVCILIKTA KULLANILDIĞI BELİRLENEN 30 PİNTER İLE 5 TAKIM UZATMA AĞI ELE...

YASA DIŞI AVCILIKTA KULLANILDIĞI BELİRLENEN 30 PİNTER İLE 5 TAKIM UZATMA AĞI ELE GEÇİRİLDİ.

YASA DIŞI AVCILIKTA KULLANILDIĞI BELİRLENEN 30 PİNTER İLE 5 TAKIM UZATMA AĞI ELE...