Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Mersin kıyılarında caretta carettaların yuvalama alanında batık tekne tespit edildi

Mersin kıyılarında caretta carettaların yuvalama alanında batık tekne tespit edildi

Mersin’de fırtınanın etkisiyle caretta carettaların koruma alanında batık bir tekne kıyıya vurdu, yavruların denize ulaşma mevsimi başladı.

Mersin’de fırtına sonucu kıyıya vurduğu belirlenen yaklaşık 10 metrelik eski bir tekne, deniz kaplumbağalarının (caretta caretta) koruma altındaki yuvalama alanını etkiledi. Meteorolojinin Doğu Akdeniz için yaptığı hafta sonu uyarıları sonrası, Mersin kıyılarında kuvvetli rüzgar ve fırtına etkili oldu.

Erdemli Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü’ndeki koruma alanında, fırtınayla birlikte bir süre önce batmış olan teknenin kıyıya vurduğu anlaşıldı. Bu bölgede, caretta carettaların yumurta bırakma süreçleri de devam etmekte. Dünyanın önemli yuvalama merkezlerinden biri olan Mersin, resmi olarak koruma altında olan 4 farklı noktadan birisini barındırıyor.

Enstitü Müdürü Dr. Nihal Denli, yoğun fırtınanın ardından teknelerin denizden sürüklendiğini belirtti ve "Bu batık teknenin bir an önce kaldırılması gerektiğini vurguladı. Şu an, yumurtalardan yavruların çıkarak denize ulaşma mevsimi. Yavruların güvenli bir şekilde suya dönüşü için gerekli müdahaleleri başlattık" şeklinde açıklama yaptı.

Denli, teknik olarak 8-10 metre civarında olduğu kaydedilen teknenin, birkaç yıl önce battığı ve fırtınayla birlikte sahile vurmuş olabileceğini ifade etti.

MERSİN SINIRLARINDA DOĞU AKDENİZ'DE YAŞANAN FIRTINADA 10 METRELİK ESKİ BİR TEKNE DENİZ...

MERSİN SINIRLARINDA DOĞU AKDENİZ'DE YAŞANAN FIRTINADA 10 METRELİK ESKİ BİR TEKNE DENİZ KAPLUMBAĞALARININ KORUMA ALTINDAKİ YUVALAMA ALANINDA KIYIYA VURDU.

MERSİN SINIRLARINDA DOĞU AKDENİZ'DE YAŞANAN FIRTINADA 10 METRELİK ESKİ BİR TEKNE DENİZ...