Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Mersin’de kaybolan 40 küçükbaş hayvan dronla bulundu

Mersin’de kaybolan 40 küçükbaş hayvan dronla bulundu

Mersin'in Gülnar ilçesinde kaybolan 40 küçükbaş hayvan, jandarmanın dron desteği ile tespit edilerek sahibine teslim edildi.

Mersin'in Gülnar ilçesinde kaybolan 40 küçükbaş hayvan, jandarmanın dron destekli çalışmasıyla başarılı bir şekilde bulundu ve sahibine teslim edildi.

Olay, Gülnar ilçesinde yaşayan bir vatandaşın, 40 küçükbaş hayvanının kaybolduğunu belirterek İlçe Jandarma Komutanlığına başvurması ile başladı. Vatandaş, çevrede yaptığı tüm aramalara rağmen hayvanlarını bulamadığını, ayrıca hayvanların çalınmış olabileceğinden şüphelendiğini ifade etti.

Bunun üzerine jandarma ekipleri hemen harekete geçti. Kayıp hayvanlar için bölgeye geniş çaplı bir araştırma başlatıldı. Ekipler, ormanlık alanda dron destekli aramalar gerçekleştirerek, kayıp hayvanları kayboldukları bölgeden yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta tespit etti.

Sağ salim bulunan 40 küçükbaş hayvan, sahibi ile buluşturuldu. Sürü sahibi, jandarma ekiplerinin duyarlılığı ve hızlı çalışmalarından ötürü teşekkürlerini iletti.

MERSİN’İN GÜLNAR İLÇESİNDE KAYBOLAN 40 KÜÇÜKBAŞ HAYVAN, JANDARMA EKİPLERİNİN DRON DESTEKLİ...

MERSİN’İN GÜLNAR İLÇESİNDE KAYBOLAN 40 KÜÇÜKBAŞ HAYVAN, JANDARMA EKİPLERİNİN DRON DESTEKLİ ÇALIŞMASIYLA BULUNARAK SAHİBİNE TESLİM EDİLDİ.

MERSİN'DE KAYIP 40 KÜÇÜKBAŞ DRONLA BULUNDU