Antalya'da, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde 5 Nisan 2022 tarihinde uygulanan bir miyom ameliyatı sırasında hayatını kaybeden 33 yaşındaki Gülşah Gizem Angı'nın ailesi, adalet arayışını sürdürüyor. Angı'nın babası Ayhan Angı, duruşmada yaptığı açıklamada, "Biricik can yavrumu ellerimle toprağa verdim. Biz de canlı cenaze olarak yaşıyorsak yaşıyoruz. Kızımın ruhunu şad etmek adına adaletin peşinde koşuyoruz" dedi.
Adli Tıp raporu açığa çıkardı
Gülşah Gizem Angı'nın ölümüne dair yapılan Adli Tıp Üçüncü Üst Kurulu raporunda, ameliyat sırasında aşırı sıvı yüklenmesinin ölüm nedenine yol açtığı belirtildi. Raporda, ameliyatın 15-20 dakikalık basit bir işlem olarak tanımlandığını, ancak kullanılan toplam 24 litre sıvı ve vücut ağırlığında meydana gelen 16 kiloluk artışın, ameliyatın seyrinde ciddi hatalar yapıldığını gösterdiği ifade edildi.
Angı'nın ailesinin avukatları, duruşmada Adli Tıp raporuna itiraz eden şüphelilere karşı adaletin bir an önce yerini bulmasını talep etti. Ayhan Angı, 58 kilo olan kızının otopsi sırasında 74 kilo olarak tartıldığını ve bunun sorgulanması gerektiğini vurguladı.
Aile, gelen acıyla başa çıkmaya çalışıyor
Gülşah Gizem Angı'nın annesi Vijdan Angı, yaşadığı acıyı dile getirirken, "Benim anneliğimi yok ettiler. Kızımın çeyizlerini dağıttım ama her şey içimde kaldı" ifadelerini kullandı. Aile, Gülşah'ın ölümünün ardından torun hayalleri ve gelecekte kuracakları hayatın sona erdiğini belirtti.
Aile, her geçen gün Adalet Bakanlığı'na ve yargıya güvenlerini tazeleme çabası içinde, özlemlerini ve kayıplarını adaletle taçlandırmayı umuyor.
Gülşah Gizem Angı'nın davası, Antalya 15. Asliye Ceza Mahkemesi'nde devam ederken, bu trajik olayın tıbbi süreçlerdeki dikkatsizlikleri ortaya çıkarması ve gelecekte benzer olayların yaşanmaması için bir örnek teşkil etmesi bekleniyor.

AYHAN - VİJDAN ANGI