Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Muğla'da mimari yarışma sonuçları törenle açıklandı

Muğla'da mimari yarışma sonuçları törenle açıklandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği mimari proje yarışması ödülleri, Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde sahiplerini buldu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, "Yerel Hafıza, Evrensel Gelecek" temasıyla düzenlediği Ulusal Tek Kademeli Mimari Proje Yarışması'nın ödül töreni ve kolokyumunu Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirerek mimari fikirleri ödüllendirdi.

Yarışma, Menteşe ilçesi Şeyh Mahallesi’nde inşa edilecek Sosyal, Kültürel ve İdari Hizmetler Binası için düzenlendi. Toplamda 130 projenin katıldığı yarışma süreci, uluslararası düzeyde uzman bir jüri tarafından dört aşamada değerlendirildi. Yarışmanın sonuçları, projenin mimari yaklaşımları ve kentin ihtiyaçları ile kamu alanlarının kullanımı üzerine yapılan tartışmalarla birlikte açıklandı.

Ödüller sahiplerini buldu

Ödül töreninde dereceye giren projeler ve eş değer mansiyon ödülleri sahiplerine verildi. Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığı tarafından organize edilen bu önemli etkinlik, yarışmanın değerlendirme süreçleri ve katılımcıların fikir alışverişi için bir platform sundu. Jüri heyetinde yer alan Mimar Prof. Dr. Hüseyin L. Kahvecioğlu, Mimar Prof. Dr. Öncü Başoğlan Avşar, Mimar Alper Sinan Timoçin, Mimar Suat Selvi ve İnşaat Mühendisi Niyazi Parlar, çalışmalara katkı sağladı.

Muğla'nın geleceği için önemli adım

Muğla Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Münevver Tetik, yarışmaya olan ilginin önemli olduğunu belirterek, "Seçilen projenin uygulama projesine dönüşmesi bizim için büyük bir öneme sahip. Mimari değeri koruyarak Muğla’ya bu yatırımı kazandırmayı amaçlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Ahmet Aras da yarışmanın, Muğla'nın tarihî dokusunun modern ihtiyaçlarla harmanlanması açısından bir fırsat sunduğunu söyledi. "Bu kıymetli alanı koruyarak, Muğla'nın tarihine uygun bir kamusal yapı ile yeniden değerlendirmek için harekete geçtik. Yarışma süreci, yüzlerce farklı düşüncenin ve özgün çözümlerin ortaya çıkmasına katkıda bulunmuştur" şeklinde konuştu.

Başkan Aras, Muğla'daki mimari çalışmaların, çağdaş kentleşme anlayışını yansıtması gerektiğini vurgulayarak, "Muğla için en nitelikli projeye ulaşma amacımızdan vazgeçmeyeceğiz" dedi.

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN ‘YEREL HAFIZA, EVRENSEL GELECEK’ SLOGANIYLA SOSYAL, KÜLTÜREL VE...

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN ‘YEREL HAFIZA, EVRENSEL GELECEK’ SLOGANIYLA SOSYAL, KÜLTÜREL VE İDARİ HİZMETLER BİNASI İÇİN DÜZENLEDİĞİ ULUSAL TEK KADEMELİ MİMARİ PROJE YARIŞMASI’NIN ÖDÜL TÖRENİ VE KOLOKYUMU GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ’NDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ.