Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Muş’ta dere yatağında kaybolan Gülsima Yıldız için umutlu bekleyiş sürüyor: 7’nci günde dev operasyon

Muş’ta dere yatağında kaybolan Gülsima Yıldız için umutlu bekleyiş sürüyor: 7’nci günde dev operasyon

Bölgeye gelen Vali Avni Çakır ve Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, 60 kilometrelik hatta yürütülen zorlu operasyonu yerinde koordine ediyor. Muş’un Cevizlidere köyünde bir hafta önce yaşanan talihsiz olay sonrası başlatılan arama kurtarma faaliyetleri, tüm hızıyla devam ediyor.

Muş’un Cevizlidere köyünde tahta köprüden geçerken suya düşerek akıntıya kapılan 9 çocuk annesi Gülsima Yıldız’ı arama çalışmalarında bir hafta geride kaldı. Bölgeye gelen Vali Avni Çakır ve Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, 60 kilometrelik hatta yürütülen zorlu operasyonu yerinde koordine ediyor.

Muş’un Cevizlidere köyünde bir hafta önce yaşanan talihsiz olay sonrası başlatılan arama kurtarma faaliyetleri, tüm hızıyla devam ediyor. Coşkun akan suyun debisi ve zorlu arazi koşulları nedeniyle güçlükle ilerleyen ekipler, çalışmalarını Batman sınırına kadar genişletti.

Devasa saha 150 personelle taranıyor

AFAD, İl Jandarma Komutanlığı, UMKE, Türk Kızılay ve güvenlik korucularından oluşan 150’yi aşkın personel, günün ilk ışıklarıyla birlikte dere yatağı boyunca tarama faaliyetlerine başlıyor. Su altı arama çalışmalarına Van’dan gelen dalgıç ekipleri de destek verirken, havadan 1 İHA ve 6 dron ile bölge sürekli gözetim altında tutuluyor. Arama sırasında bulunan bazı kişisel eşyalar, delil niteliği taşıdığı gerekçesiyle incelenmek üzere jandarma ekiplerine teslim edildi.

Vali Çakır’dan debi uyarısı

Bölgede incelemelerde bulunan Muş Valisi Avni Çakır, Yıldız ailesine taziye ve destek dileklerini iletti. Suyun debisinin yüksekliğine dikkat çeken Vali Çakır, "Şu an en büyük engelimiz suyun şiddeti. Ekiplerimiz büyük bir özveriyle çalışıyor. Ayakkabı ve başörtüsü gibi bazı eşyalara ulaştık ancak maalesef kendisine henüz ulaşamadık. Hayatta kalma ihtimali oldukça düşük olsa da, en azından cenazesini bularak ailenin acısını bir nebze olsun dindirmeyi hedefliyoruz" açıklamasında bulundu.

Üç il tek yürek oldu

Milletvekili Mehmet Emin Şimşek ise arama çalışmalarının Muş, Batman ve Diyarbakır hattında koordineli bir şekilde yürütüldüğünü belirtti. Şimşek, "Bu acı hepimizin ortak acısıdır. İçişleri Bakanlığımız ve AFAD Başkanlığımızla sürekli irtibat halindeyiz. Hiç kimsenin şüphesi olmasın; son ana kadar Gülsima annemizi bulmak için tüm imkanlarımızı seferber etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. Ekipler, suyun debisinin düşmesiyle birlikte arama faaliyetlerinin daha hızlı sonuç vereceğini öngörüyor.