Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Narin Güran davasının gölgesinde kanlı hesaplaşma: Sur’da silahlar konuştu

Narin Güran davasının gölgesinde kanlı hesaplaşma: Sur’da silahlar konuştu

Diyarbakır’ın Sur ilçesine bağlı Yeşilvadi Mahallesi, dün akşam saatlerinde şiddetli bir kavgaya sahne oldu. Henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayan sözlü tartışma, kısa süre içerisinde taş, sopa ve silahların kullanıldığı bir arbedeye dönüştü.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde iki grup arasında çıkan ve çocukların da hedef olduğu silahlı çatışma bölgede büyük bir gerginliğe yol açtı.

Diyarbakır’ın Sur ilçesine bağlı Yeşilvadi Mahallesi, dün akşam saatlerinde şiddetli bir kavgaya sahne oldu. Henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayan sözlü tartışma, kısa süre içerisinde taş, sopa ve silahların kullanıldığı bir arbedeye dönüştü. Olayın taraflarından birinin, Narin Güran cinayeti soruşturması kapsamında tutuklu bulunan ve 17 yıl hapis cezası alan Nevzat Bahtiyar’ın yakınları olduğu bilgisi, bölgedeki tansiyonu daha da yükseltti.

Çatışmanın bilançosu ağır oldu

Gerginliğin tırmanmasıyla birlikte taraflar arasında açılan ateş sonucu 4 kişi yaralandı. Yaralılar arasında 3 çocuğun bulunması, olayın vahametini gözler önüne serdi. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda polis ve 112 Acil Sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalelerinin ardından yaralılar, ambulanslarla hızla hastaneye sevk edilerek tedavi altına alındı.

Geniş çaplı soruşturma yürütülüyor

Olayın ardından bölgeyi güvenlik çemberine alan emniyet güçleri, kavgaya karışan diğer şahısların tespiti ve olayın gerçek çıkış sebebinin belirlenmesi için geniş kapsamlı bir soruşturma başlattı. Yeşilvadi Mahallesi’nde güvenlik önlemleri artırılırken, yaralıların sağlık durumlarına ilişkin hastaneden gelecek açıklamalar bekleniyor. Olayla ilgili adli süreç titizlikle devam ediyor.