Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Narra tayfunu Çin ve Vietnam'ı etkisi altına aldı: Bir ölü, 54 bin kişi tahliye edildi

Narra tayfunu Çin ve Vietnam'ı etkisi altına aldı: Bir ölü, 54 bin kişi tahliye edildi

Narra Tayfunu, Çin ve Vietnam'da büyük hasara yol açtı; sel ve toprak kaymalarında bir kişi yaşamını yitirirken, 54 bin kişi tahliye edildi.

Çin’in Guangxi Zhuang Özerk Bölgesi ile Vietnam, Narra Tayfunu’nun etkisi altında. Sel ve toprak kaymalarına yol açan tayfun, bölge halkını olumsuz etkiledi.

54 bin kişi barınaklara tahliye edildi. Tayfun, Guangxi Zhuang Özerk Bölgesi’nde özellikle yerel yaşamı aksatarak, günlük faaliyetleri etkiledi. Yetkililerin açıkladığına göre, yaklaşık 55 bin ailenin elektrik bağlantısı kesildi ve 10 bin hektardan fazla tarım arazisi zarar gördü.

Sel suları yolları kapladı

Ülkede 15 nehrin su seviyeleri uyarı seviyelerinin üzerinde seyrediyor. Özellikle Chongzuo şehrinde yollar ve alçak katlı yapılar su altında kaldı. Bu durum, bölgede yaşamı oldukça zorlaştırdı.

Vietnam'da can kaybı yaşandı

Vietnam’da ise tayfun sonucu bir kişi hayatını kaybetti. 4 bin 300’den fazla hane boşaltıldı. Ülkenin dağlık Lang Son ve Cao Bang eyaletlerinde 24 saat içerisinde kaydedilen 236 milimetre ile 300 milimetre arasındaki yağış, sel ve toprak kaymalarına neden oldu. Bunun yanı sıra, Kuang Ninh eyaletinin bazı bölgeleri sular altında kaldı ve bu da turizm, balıkçılık ve ulaşım alanlarında önemli olumsuz etkilere neden oldu.

Çin’in Guangxi Zhuang Özerk Bölgesi ile Vietnam’da etkili olan Narra Tayfunu’nun yol açtığı sel ve...

Çin’in Guangxi Zhuang Özerk Bölgesi ile Vietnam’da etkili olan Narra Tayfunu’nun yol açtığı sel ve toprak kaymaları nedeniyle bir kişi hayatını kaybederken, 54 bin kişi barınaklara tahliye edildi.