İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Ne olursanız olun yeter ki adam olun!

Ne olursanız olun yeter ki adam olun!

Avcılar'da konuşan Mehmet Müezzinoğlu, “Ne olursanız olun yeter ki adam olun. Adam olabilmek için öz değerleriniz olmalı. Dürüst, güvenilir ve çalışkan olmalısınız. Şayet dürüst, güvenilir ve çalışkansanız iyi bir insansınız, adam gibi adamsınız” açıklamasını yaptı.

Sabancı 50. Yıl Anadolu Lisesi'nin ek hizmet binası AK Parti Bursa Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, Kaymakam  Hulusi Doğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Engin, AK Parti İlçe Başkanı Ali Burak Tepe, CHP İlçe Başkanı Erhan Bozan, okul müdürleri ve STK başkanlarının katılımı ile gerçekleşti. Törende açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Muhsin Yazıcı, "Okulumuz 1967'de Sabancı ailesi tarafından orta okul olarak açılıyor. 1973'lerde  nüfusun artması üzerine liseye ihtiyaç duyulunca Cumhuriyetin kurulışunun 50 yılında İnsa 50. Yıl Anadolu Lisesi olarak hizmet vermeye devam ediyor. Rahmetli Sakıp Sabancı'nın desteğiyle 1986 yılında  spor salonu ve üzerine 10 derslik daha inşa edilerek kapasite artırılıyor. Yine Sakıp Sabancı'nın isteği ile bir yurt binası yapılıyor. Sonrasında ihtiyaç üzerine bu yurt da okula dönüştürüldü" bilgisini verdi.

En saygın meslek öğretmenliktir
Avcılar İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Engin de konuşmasında 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlayarak, "Zaman zaman öğretmenlerin itibarsızlaştırılmaya çalışıldığına şahit oluyoruz. Bu ülkede en saygın meslek en güzel meslek öğretmenliktir. Böyle bir mesleğin mensubu olduğum içinde gurur duyuyorum. Bugün sizlere böyle bir güzel binayı hediye etmenin kıvansını yaşıyoruz. Burada açılan 24 derslik diğer eklentileriyle sizlerin hizmetine sununmuştur" diye konuştu.

Bu okulun özel bir önemi var
Açılışta konuşan AK Parti Milletvekili ve eski Bakan Mehmet Müezzinoğlu, "Bu okulun benim için ayrı bir önemi var. Büyük kızım Nesrin Müezzinoğulu, burada okula başladı. Hatırlıyorum bando takımına girmişti. O zamanlaeın üzerinden 35 yıl geçmiş. Avcılar çok gelişti. Avcılar İnsa Lisesi bugün Sabancı 50. Yıl Anadolu Lisesi oldu. Öğrenci sayımız çok hızla arttı. Avcılar'da 72 binin üzerinde öğrencimiz var. Bunun 22 bini lise öğrencisi, ilk öğretimde de 50 bin öğrencimiz var. Bu rakam artan ihtiyaçları da beraberinde getiriyor" dedi.

Arsa bulmakta zorlanıyoruz
Özlelikle Yeşilkent, Firüzköy ve Kemalpaşa mahallelerinde okul yapmak için arsa bulmakta zorlandıklarını ifade eden Müezzinoğlu, "İnşaallah en kısa zamanda bu arsa sorunu çözülür. Burada belediyemize ve siyasiler büyük iş düşüyor" ifadelerini kullandı. Konuşmasını, "3 temel kelime söylüyorum ne olursanız olun yeter ki adam olun" şeklinde sürdüren Müezzinoğlu, "Adam olabilmek içinde öz değerleriniz olmalı. Nedir öz değer? Adınız, milliyetiniz, ne olursa olsun ülkeniz, bayrağınız, dininiz, ırkınız ne olursa olsun; dürüst, güvenilir ve çalışkan olmak. Şayet dürüst, güvenilir ve çalışkansanız iyi bir insansınız, adam gibi adamsınız" açıklamasını yaptı.

Akıllı olmak zorundayız
İnsanın kendisine saygı duymasını ve değer vermesi gerektiğini belirten Müezzinoğlu, "Bu genç Cumhuriyet'i Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, bize miras olarak bıraktı. Bize düşen bu mirası büyütkmektir, geliştirmektir. O nedenle bunu başarabilmek için bize 2 vasiyetde bulundu. 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' dedi. Milletle beraber yürümekten imtina edilmemesini söyledi. Bu milletin vicdanı mayası temizdir. Bir de 'Büyük Türk milletine muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkmak yakışır' dedi. Bunun için de ziyadesiyle akıllı olmaya ve alın terine ihtiyacımız var" şeklinde konuştu.