Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Nepal'deki sel felaketinin bilançosu ağırlaşıyor: 389 can kaybı

Nepal'deki sel felaketinin bilançosu ağırlaşıyor: 389 can kaybı

Nepal'deki sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 389'a yükselirken, binlerce çocuk acil insani yardıma muhtaç durumda.

Nepal’de Bhotekoshi Nehri’ndeki taşkın nedeniyle meydana gelensel felaketi sonucunda hayatını kaybedenlerin sayısı 389

Nepal Polisi’nin yaptığı açıklamaya göre, Bagmati Eyaleti’ne bağlıRasuwa bölgesinde 289, Nuwakot bölgesinde 90, Dhading bölgesinde 3, başkent Katmandu’da ise 84 kişinin kurtarıldığı belirtildi. Toplamda 466 kişi kurtarma çalışmalarına katıldı.

Arama kurtarma çalışmaları sürüyor

Nepal Başbakanı Balendra Shah, 13 binden fazla güvenlik personelinin afet bölgesinde arama çalışmalarına katılmak üzere seferber edildiğini açıkladı. Geçici barınakların kurulduğu ve yaralı vatandaşlara ücretsiz tedavi hizmeti sunulduğu bilgisini veren Shah, hükümetin önceliğinin hayat kurtarmak ve afetten etkilenenlere yardım sağlamak olduğunun altını çizdi.

Çocuklar acil yardıma muhtaç

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF)’ın açıklamasına göre, Nepal’deki sel felaketi, 17 binden fazla çocuğu acil insani yardıma muhtaç hale getirmiştir. UNICEF’in Nepal temsilcisi Alice Akunga, etkilenen bölgelerde çocukların yaşamlarının tehlikede olduğunu ifade ederek, çok sayıda çocuğun hayatını ve sevdiklerini kaybettiğini bildirdi. Akunga, sağ kurtulan çocukların hastalık, yetersiz beslenme ve şiddet gibi risklerle karşı karşıya kaldıklarını vurguladı. UNICEF’in sahada destek sağladığını, ancak ihtiyaç sahibi her çocuğa ulaşabilmek için acilen daha fazla kaynağa ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Nepal’de Bhotekoshi Nehri'ndeki taşkın nedeniyle meydana gelen sel felaketinde hayatını...

Nepal’de Bhotekoshi Nehri'ndeki taşkın nedeniyle meydana gelen sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 389’a yükseldi.