Nepal, 26 Ağustos'ta Bhotekoshi Nehri'ni etkileyen büyük bir sel felaketi ile sarsıldı. Himalayalar'dan kopan bir buzulun sebep olduğu bu felaketin ardından, can kaybı sayısı bin 50'ye yükseldi. Nepalli yetkililer, felaketten etkilenenler arasında 583'ü yabancı uyruklu olmak üzere 4 bin 247 kişinin kayıp olduğunu açıkladı.
Kurtarma çalışmaları devam ediyor:
Kurtarma çalışmaları, ağır iş makineleri, helikopterler ve ekskavatörlerle sürdürülüyor. Nepal'in yanı sıra, Çin ve Hindistan'dan gelen uzman ekipler uzak bölgelere ulaşmak için geçici köprüler inşa ederken, hidroelektrik santral projelerinin enkazını kazarak 300 işçiyi kurtarma çabalarında bulunuyorlar.
Afet sonrası çıkan enkaz miktarı oldukça fazla:
Nepal Afet Yönetimi Kurumu tarafından yapılan açıklamada, hasar gören hidroelektrik santrallerinde en az 639 kişinin mahsur kaldığı bildirildi. Nepal Başbakanı Balendra Shah, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda 11 binden fazla kişinin kurtarıldığını ve bazı bölgelerde elektrik ile iletişim hatlarının yeniden sağlandığını duyurdu. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'nın (UNDP) ön tahminlerine göre, bu afet sonucunda bina parçaları, kayalar ve tortu da dahil olmak üzere en az 2,2 milyon ton enkaz oluştu.

Nepal'de 26 Ağustos'ta Bhotekoshi Nehri'ndeki taşkın nedeniyle meydana gelen sel felaketinde can kaybı bin 50'ye yükselirken, kayıp 4 bin 247 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.