Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı'nda düzenlenen özel törenle, 17 genç bir günlüğüne askerlik vazifesini yerine getirmenin mutluluğunu yaşadı.
Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı, unutulmaz bir gün yaşadı. Özel ihtiyaç sahibi 17 genç, düzenlenen temsili askerlik töreniyle üniforma giyip yemin ederek hayallerini süsleyen o anlara tanıklık etti. Törene Nevşehir İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Mehmet Çelik, JAKEM Komutanı Albay Hüseyin Fırat ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mahmut Selçuk’un yanı sıra çok sayıda askeri personel ve aileler katıldı.
Yemin töreni ve terhis heyecanı
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan etkinlikte, gençler Türk bayrağına el basarak yemin etti. Temsili askerlik görevlerini başarıyla tamamlayan gençlere, törenin devamında terhis belgeleri takdim edildi. Bu anlamlı anlar, hem gençler hem de aileleri için büyük bir gurur kaynağı oldu.
Ekipmanları yakından tanıdılar
Törenin ardından gençlere jandarma teşkilatının kullandığı teknik donanımlar tanıtıldı. Silah, teçhizat ve operasyonel ekipmanları yakından inceleme fırsatı bulan gençler, görevli personelden detaylı bilgiler aldı. Meraklı bakışlarla ekipmanları inceleyen gençlerin heyecanı gözlerinden okunuyordu.
Annelerin duygusal günü
Törene katılan aileler, çocuklarının üniforma içerisindeki hallerini görmenin mutluluğunu yaşadı. Oğlunun yemin törenini izlerken gözyaşlarını tutamayan Ayşe Aktaran, yaşadığı duyguları şu sözlerle ifade etti: "Evladımın askerlik hayalini burada gerçekleştirmek çok farklı bir duygu. Sağlıklı olsaydı da asker olmasını çok isterdim, bugün bu gururu bize yaşatanlara teşekkür ederim."
Etkinlik, günün anısına çekilen hatıra fotoğraflarıyla ölümsüzleştirildi.