Nilüfer Belediyesi, ilçe genelinde yaya, bisiklet ve engelli yollarını işgal eden reklam tabelaları ve dubaları temizleyerek önemli bir adım attı. Bu çalışmanın yanı sıra, kurallara uymayan esnafa ve hatalı park eden sürücülere de cezai işlemler uygulandı.
Denetimlerin kapsamı ve amacı:
Zabıta Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların sokaklarda rahat ve güvenli bir şekilde hareket edebilmesi için kapsamlı bir denetim gerçekleştirdi. Yapılan denetimler ile ilçe genelindeki yaya, bisiklet ve engelli yolları ile araç yollarını işgal eden reklam tabelaları, duba ve kırlangıçlar toplanarak güvenli geçişin sağlanması amaçlandı.
Uygulanan cezai işlemler:
Denetimler, 20 mahallede yer alan 50 sokakta, 10 araç ve 50 personelden oluşan zabıta ekibi ile yürütüldü. Ekipler, geçiş yollarını kapatan işletmeleri öncelikle uyararak malzemelerini kaldırmalarını istedi. Uyarılıp malzemelerini kaldıran esnafa işlem uygulanmazken, dikkat etmemek suretiyle uyarılara kayıtsız kalan işletmelere cezai işlemler yapıldı. Ayrıca, kaldırımlara ya da engelli yollarına uygunsuz şekilde park ederek yaya geçişini engelleyen araçlara da idari para cezaları uygulandı.

NİLÜFER BELEDİYESİ, İLÇE GENELİNDEKİ YAYA, BİSİKLET VE ENGELLİ YOLLARINI İŞGAL EDEN REKLAM TABELALARI VE DUBALARI TEMİZLEDİ.