İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler O ilde afet alarmı! Tüm izinler kaldırıldı

O ilde afet alarmı! Tüm izinler kaldırıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi bugün Ankara'da aynı anda afet düzeyinde yağışlar beklendiğini duyurdu.

MUHABİR: Fatma Müge Yücetürk

EMİNE KAŞIKCI- Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün resmi web sitesine göre bugün 30 Mayıs 2023 Salı günü için Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz Bölgesi'nde bulunan 22 il için gök gürültülü sağanak yağışlı olacağı konusunda uyarı yapıldı.

Bu illerin içerisinde yer alan Ankara'da afet düzeyinde yağışlar beklenmekte olduğu aktarıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada bugün Ankara'da aynı anda afet düzeyinde yağışlar beklendiğini ve belediyede ilgili ekiplerin tüm izinleri kaldırıldığını söyledi.

Paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

"Bugün Ankara'da aynı anda afet düzeyinde yağışlar beklenmektedir. Belediyemizde ilgili ekiplerin tüm izinleri kaldırılmıştır."

Açıklamada ayrıca, "Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre bugün yerel kuvvetli yağışların gerçekleşeceği tahmin edilmektedir. Büyükşehir Belediyemiz tüm birimleriyle teyakkuz halinde olup vatandaşlarımızın da yağışın olası olumsuzluklarına karşı dikkatli ve tedbirli olmasını rica ederiz" denildi.

Mansur Yavaş'tan açıklama

Öte yandan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da 1252 araç 3392 personel ile teyakkuz halinde olduklarını vurguladı.

Yavaş, "Değerli hemşehrilerim, Ankara'da bugün afet düzeyinde yağışlar beklenmektedir. Belediyemizde ilgili ekiplerin tüm izinleri kaldırıldı; 1252 araç 3392 personel ile teyakkuz halindeyiz." dedi.

Ankara Valiliği'nden açıklama

Ankara Valiliği meydana gelen yağış nedeniyle bazı alt geçitlerde ve işyerlerinde su baskınları yaşanmış olduğunu ve ekipler tarafından hızla müdahale edildiğini kaydetti.

Açıklamada "İlimizde son saatlerde meydana gelen yağış nedeniyle bazı alt geçitlerde ve işyerlerinde su baskınları yaşanmış olup; ekipler tarafından hızla müdahale edilmektedir. Şu ana kadar herhangi bir can ve ciddî mal kaybına dair bir bilgi intikal etmemiştir." denildi.