İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Okullar da kardeş olacak

Okullar da kardeş olacak

Büyükçekmece Belediyesi, Bulgaristan’daki kardeş şehri Gorna Oryahovitsa Belediyesi ile işbirliği protokolü imzaladı. Belediye Başkanı Hasan Akgün, “Okulların da kardeş okul olabilmesi konusunda hem fikir olduk. Kardeşlik ilişkileri içerisinde sosyal, kültürel ve sanayi alanlarındaki faaliyetlerin birlikte yürütülmesini kararlaştırdık” dedi

Gorna Oryahovitsa Belediye Başkanı Dobpomup Dobpeb’in davetlisi olarak gittiği Bulgaristan’da işbirliği protokolü imzalayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, yeni dönemde kardeş şehir ilişkisinin her alanda geliştirileceğini açıkladı.

Daha sıkı bir işbirliği
Gorna Oryahovitsa Belediyesi’nde gerçekleştirilen toplantının her iki belediye adına son derece verimli geçtiğini kaydeden Başkan Akgün, “Kardeş şehrimiz Gorna Oryahovitsa’nın yeniden seçilen belediye başkanı Dobpomup Dobpeb’in daveti üzerine Bulgaristan’a geldik. Öncelikle seçimden yeni çıkan belediye başkanı arkadaşımızı kutladık. Başkan Dobpeb ve belediye meclis üyesi arkadaşlarımızın katılımıyla güzel bir toplantı gerçekleştirdik ve işbirliği protokolü imzaladık. Bu protokol ile ticari ve sanayi alanda işbirliği yapılacak. Bölgemizdeki iş adamları, Gorna Oryahovitsa’da boş duran fabrikalardan istifade edebilecekler veya yeni yapılacak olan sanayi alanlarıyla ilgili iş adamlarımızla görüşeceğiz. Bu yolla ticari ve sanayi alanlarda daha sıkı bir işbirliğimiz olacak” ifadesini kullandı.

Bizde aynı düşüncedeyiz
Yeni dönemde sivil toplum kuruluşları ve okullarında kardeşlik ilişkisi kuracaklarını kaydeden Başkan Akgün, “Başta Lions ve Rotary kulüpleri olmak üzere sivil toplum kuruluşlarımızın da karşılıklı kardeşlik ilişkilerini dile getirdik. Özellikle bu hususun altını çizen Başkan Dobpomup Dobped, sivil toplum kuruluşlarının kuracağı karşılıklı işbirliğini de çok önemsediğini belirtti ve kardeş kulüp olabileceklerini ifade etti. Bizde aynı düşüncedeyiz. İlave olarak okullarında kardeş okul olabilmesi konusunda hem fikir olduk. Kardeşlik ilişkileri içerisinde sosyal, kültürel, ticari ve sanayi alanlarındaki faaliyetlerin birlikte yürütülmesini kararlaştırdık. Bu doğrultuda kardeşlik ilişkilerimizi daha da geliştireceğiz” açıklamasını yaptı.