Onikişubat Belediyesi, ilçede gerçekleştirilen yatırımlar sayesinde ulaşım ağını güçlendiriyor. Son olarak, Gayberli, Barbaros, Malik Ejder ve Oruç Reis mahallelerini kapsayan toplamda 150 milyon liralık maliyetle 5,4 kilometrelik yeni ulaşım güzergahı tamamlandı. Bu projeyle birlikte, bölgede trafik akışının hızlandırılması amaçlanıyor.
Proje ayrıntıları ve altyapı çalışmaları:
Yeni ulaşım aksının açılışı, düzenlenen bir bilgilendirme toplantısıyla duyuruldu. Proje, altyapıdan kamulaştırmaya, çevre düzenlemesinden engelli erişimine kadar her ayrıntısı titizlikle planlanmış bir çalışmanın ürünü. Belediye Başkanı Hanifi Toptaş, bu projenin, ilçedeki ulaşım sorunlarını çözmeyi amaçladığını ifade etti. Onikişubat Belediyesi'nin toplamda 800 milyon lira yatırımla 205 bin ton asfalt çalışması gerçekleştirdiğini belirtti.
Engelli erişimi ve sosyal etkiler:
Ulaşım koridorunun engelli vatandaşlara da uygun hale getirildiği belirtildi. Proje kapsamında, %strong%görme engelli bireyler için toplamda 3,400 metre uzunluğunda takip karosu uygulamaları gerçekleştirildi. Ayrıca, yeni güzergahın bölge halkına sadece ulaşım sağlamadığını, aynı zamanda yürüyüş yolu olarak da kullanıldığını ifade eden Başkan Toptaş, halkın projeyi yoğun bir şekilde kullandığını vurguladı.
Toptaş, projenin tamamlanmasında katkıda bulunan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederek, "Ulaşım güzergahımız, hem bölgedeki mahallelerimiz için hem de ilçemizdeki tüm hemşehrilerimiz için hayırlı olsun," dedi.

ONİKİŞUBAT BELEDİYESİ, İLÇEDEKİ 4 FARKLI MAHALLEDE UYGULADIĞI 150 MİLYON LİRALIK YOL YATIRIMLARI İLE DİKKAT ÇEKİYOR. GAYBERLİ, BARBAROS, MALİK EJDER VE ORUÇ REİS MAHALLELERİNİ KAPSAYAN 5,4 KİLOMETRELİK YENİ ULAŞIM AKSI TAMAMLANARAK VATANDAŞLARIN KULLANIMINA AÇILDI