Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Osmaneli’de 19 Mayıs ruhu: Gençler bayramı coşkuyla kutladı

Osmaneli’de 19 Mayıs ruhu: Gençler bayramı coşkuyla kutladı

Törenler, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Şener Öner’in Atatürk Anıtı’na çelenk bırakmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından kutlamaların adresi Osmaneli Kapalı Spor Salonu oldu.

Bilecik’in Osmaneli ilçesinde düzenlenen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri, renkli görüntülere ve duygusal anlara sahne oldu.

Törenler, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Şener Öner’in Atatürk Anıtı’na çelenk bırakmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından kutlamaların adresi Osmaneli Kapalı Spor Salonu oldu.

Gençliğe emanet edilen miras

Günün anlam ve önemine dair bir konuşma yapan İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Şener Öner, gençlerin Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği için taşıdığı kritik öneme vurgu yaptı. Öner, "Türk gençliği, istiklalimizin ve cumhuriyetimizin sarsılmaz bekçisidir. Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere bıraktığı milli egemenlik mirası, bugün de gençlerimizin omuzlarında yükselmeye devam ediyor. Samsun’dan Ankara’ya taşınan o şanlı bayrağın rengi, sizlerin damarlarındaki asil kandan gelmektedir" ifadelerini kullandı.

Öğrencilerden sahne performansı

Protokol konuşmalarının ardından Nilüfer Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, hazırladıkları gösterilerle izleyenlerden büyük alkış aldı. Etkinlikler kapsamında, yıl içerisinde düzenlenen spor müsabakaları ve okullar arası yarışmalarda başarı gösteren öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödülleri takdim edildi.

Geniş katılımlı tören

Osmaneli’deki bayram coşkusuna ilçe protokolü de tam kadro katıldı. Törende Osmaneli Kaymakamı Abdüssamed Kılıç, Belediye Başkanı Bekir Torun, Cumhuriyet Savcısı İlyas Öner, İlçe Emniyet Müdürü Orhan Bozdemir, Jandarma Komutanı Kıdemli Üsteğmen Yusuf Soy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasin Arslan’ın yanı sıra siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, eğitimciler ve çok sayıda öğrenci yer aldı.