Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Otopark kavgası kanlı bitmişti: Gaziantep’teki katliam davasında karar açıklandı

Otopark kavgası kanlı bitmişti: Gaziantep’teki katliam davasında karar açıklandı

Mahkeme, sanık Cevdet D. hakkında 92 yıl hapis cezasına hükmetti. Gaziantep 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında, Şahinbey ilçesinde yaşanan ve bölgeyi yasa boğan silahlı saldırının faili Cevdet D.

Gaziantep’te komşular arasında yaşanan ve 5 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan silahlı çatışmaya ilişkin yargı süreci nihayete erdi. Mahkeme, sanık Cevdet D. hakkında 92 yıl hapis cezasına hükmetti.

Gaziantep 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında, Şahinbey ilçesinde yaşanan ve bölgeyi yasa boğan silahlı saldırının faili Cevdet D. ve İbrahim D. hakim karşısına çıktı. Olayın geçmişinde, iki komşu arasında araç park yeri nedeniyle başlayan tartışmanın kısa sürede silahlı bir çatışmaya dönüştüğü ve çok sayıda kişinin yaralandığı hatırlatıldı.

Sanıkların savunmaları dinlendi

Duruşmada söz alan sanık Cevdet D., yaşananlardan dolayı pişman olduğunu öne sürerek, olay sırasında kardeşi Cengiz D.’yi hedef almadığını savundu ve beraatini talep etti. Diğer sanık İbrahim D. ise öldürme kastıyla hareket etmediğini, yalnızca kendini korumaya çalıştığını iddia etti.

Mahkeme heyeti, savcılık mütalaasını değerlendirerek sanıkların olaydaki aktif rollerini göz önünde bulundurdu. Mütalaada, Cevdet D.’nin hem balkondan hem de yakın mesafeden ateş açarak birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet verdiği vurgulandı.

Cezalar belli oldu

Yapılan yargılama sonucunda mahkeme, Cevdet D.’yi Adem Yıldız, Metin Korkmaz, Faik Korkmaz ve Mehmet Korkmaz’ı kasten öldürmek suçundan 4 kez müebbet hapis cezasına çarptırdı. Haksız tahrik indirimleri uygulanan ceza, her bir maktul için 18 yıla düşürüldü. Ayrıca kendi kardeşinin ölümüne muhtemel kastla sebep olduğu gerekçesiyle verilen müebbet hapis cezası, kazanılmış haklar gözetilerek 20 yıl infaz süresiyle sınırlandırıldı.

İbrahim D. ise Hüseyin Yıldız’ı öldürmekten müebbet hapis cezası alırken, bu ceza da haksız tahrik indirimiyle 18 yıla çekildi. Davada yargılanan diğer 4 sanık hakkında ise yeterli delil bulunamadığı gerekçesiyle beraat kararı verildi. Tutuklu sanıkların cezaevi hallerinin devamına ve suç aleti silahların müsaderesine karar verilerek dava dosyası kapatıldı.