Ordu'nun en işlek noktalarından birinde park halindeki bir araç, aniden ortaya çıkan arı sürüsünün hedefi oldu. Vatandaşların paniklediği olayda, arıların otomobili mesken tutması ilginç anlara sahne oldu.
Ordu'nun Altınordu ilçesindeki Ayışığı Otoparkı, alışılmadık bir doğa olayına ev sahipliği yaptı. Bölgede seyir halinde olan veya park halindeki araçların çevresini saran binlerce arı, kısa süreliğine trafiği ve yaya geçişlerini felç etti. Otoparkta bulunan bir otomobilin kaportasına yerleşen arı sürüsü, yaklaşık bir saat boyunca bölgeden ayrılmadı.
Arıcıdan müdahale geldi
Olay yerinde bulunan ve arıların hareketliliğini fark eden Abdulkadir Yirmibeşoğlu, durumu soğukkanlılıkla yönetti. Arıların önce bir ağaca konduğunu, ancak ağacın silkelenmesiyle birlikte rotalarını otoparktaki araca çevirdiklerini belirten Yirmibeşoğlu, yaşananları şöyle anlattı:
Arıların çıkardığı sesten durumu fark ettim. Ağaca konduklarında müdahale edemedik, onlar da kendilerine yeni bir yer ararken sıcak olan otomobilin kaportasına yöneldiler. Kaportanın ısısı arıları daha da hareketlendirdi. Yanımda ekipmanım olmadığı için başlangıçta zorlansam da, daha sonra getirdiğimiz bir petek yardımıyla arıları güvenli bir şekilde araçtan uzaklaştırdık.
Vatandaşlar şaşkınlığını gizleyemedi
Otomobilin üzerini tamamen kaplayan arıları gören vatandaşlar, tedirginlik yaşayarak bölgeden uzaklaştı. Bazı vatandaşlar ise bu ilginç anları cep telefonlarıyla kaydetti. Arıcının başarılı müdahalesiyle arıların güvenli bir şekilde tahliye edilmesi, araç sahiplerine rahat bir nefes aldırdı. Olay, bölgedeki vatandaşlar arasında günün en çok konuşulan konusu haline geldi.