Pakistan'ın Pencap eyaletine bağlı Lahor kentinde bir dershanenin çatısının çökmesi sonucu ilk belirlemelere göre 14 çocuk hayatını kaybetti. Olay hem bölge halkını hem de eğitim camiasını derinden etkiledi.
Olayın ardından çok sayıda arama-kurtarma ekibi ve ambulans olay yerine sevk edildi. Yetkililer, 5'i ağır olmak üzere toplam 19 çocuğun yaralandığını ve bu çocukların hastanede tedavi altında olduğunu açıkladı. Yaralıların durumu ile ilgili yapılan açıklamalarda, müdahalelerin sürdüğü aktarıldı.
Pencap Eyalet Başbakanı Meryem Navaz, olayla ilgili olarak emniyet ve yerel yönetim yetkililerine acil talimatlar verdi. Başbakan, çatının çökmesinde ve çocukların ölümünde herhangi bir ihmali ya da sorumluluğu bulunan kişilerin tespit edilerek hakkında derhal cezai işlem başlatılması gerektiğini vurguladı.

PAKİSTAN'DA BİR DERSHANENİN ÇATISININ ÇÖKMESİ SONUCU İLK BELİRLEMELERE GÖRE, 14 ÇOCUK HAYATINI KAYBETTİ.
