Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Panik yapmadı, direksiyonu itfaiyeye kırdı: Yanan çöp kamyonunu böyle kurtardı

Panik yapmadı, direksiyonu itfaiyeye kırdı: Yanan çöp kamyonunu böyle kurtardı

Yalova Belediyesi bünyesinde görevli bir çöp kamyonu, rutin toplama işlemini gerçekleştirdiği sırada beklenmedik bir tehlikeyle karşı karşıya kaldı. Araçta taşınan atıkların arasında bulunan yabancı ve yanıcı bir maddenin tetiklemesiyle, kamyonun arka kısmından dumanlar yükselmeye başladı.

Yalova sokaklarında seyir halindeyken aniden alev alan çöp kamyonunu fark eden sürücü, büyük bir soğukkanlılık örneği sergileyerek aracı doğrudan itfaiye binasına sürdü.

Yalova Belediyesi bünyesinde görevli bir çöp kamyonu, rutin toplama işlemini gerçekleştirdiği sırada beklenmedik bir tehlikeyle karşı karşıya kaldı. Araçta taşınan atıkların arasında bulunan yabancı ve yanıcı bir maddenin tetiklemesiyle, kamyonun arka kısmından dumanlar yükselmeye başladı. Durumu fark eden sürücü, paniklemek yerine aracı en yakın güvenli nokta olan Yalova İtfaiye Müdürlüğü’ne sürmeyi tercih etti.

İtfaiye kapısına dayanan kamyonu gören ekipler, vakit kaybetmeden müdahale başlattı. Kısa sürede kontrol altına alınan yangın, çevredeki binalara veya diğer araçlara sıçramadan söndürüldü. Olay yerinde yapılan soğutma çalışmalarının ardından herhangi bir yaralanma veya ciddi maddi hasar yaşanmadığı teyit edildi.

Olay anı güvenlik kamerasında

Sürücünün profesyonel ve soğukkanlı hamlesi, olası bir facianın önüne geçti. Olayın yaşandığı anlar ise bölgedeki güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kayıt altına alındı. Görüntülerde, dumanlar içindeki kamyonun itfaiye binasına girişi ve ekiplerin hızlı müdahalesi net bir şekilde görülüyor. Yetkililer, benzer durumların yaşanmaması adına vatandaşları çöp konteynerlerine yanıcı veya patlayıcı madde atmamaları konusunda bir kez daha uyardı.