İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Partiler üstü bir anlayış içindeyiz

Partiler üstü bir anlayış içindeyiz

Demokrasinin ilk halkasını oluşturan muhtarlar, Beylikdüzü Belediyesi’nin düzenlediği kahvaltıda bir araya geldi. “19 Ekim Muhtarlar Günü” dolayısıyla düzenlenen programa katılan Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Bugüne kadar hep işbirliği içerisinde çalıştık, bundan sonraki hedefimiz de partiler üstü bir anlayışla bunu bir adım ileriye taşımak" dedi

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık “19 Ekim Muhtarlar Günü” dolayısıyla ilçede hizmet veren muhtarları kahvaltıda ağırladı. Vatandaşlar ile devlet arasında adeta bir köprü vazifesi gören ve demokrasinin ilk halkasını oluşturan muhtarların eksiksiz katılım sağladığı programa Mehmet Murat Çalık’ın yanı sıra; Beylikdüzü Belediyesi başkan vekilleri, başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve birim müdürleri katıldı. Kentin hafızasını oluşturan muhtarlar ile birlikte çalışmaktan ve aynı sofrayı paylaşmaktan mutluluk duyduklarını belirten protokol üyelerinin ortak düşüncesi, Beylikdüzü’nde muhtarlar ile uyum çalıştıkları ve bu konuda oldukça şanslı bir ilçe oldukları oldu.

İyi ki varsınız

Konuşması sırasında muhtarlığın tarihçesine ve önemine değinen Başkan Çalık, "Vatandaşlarla ilk temasın olduğu, katılımcı demokrasinin gelişmesinin en önemli adımı muhtarlık müessesesi. Biz o açıdan çok şanslı bir ilçeyiz, çünkü Beylikdüzü’nde uyumlu bir muhtarlık yapılanması var. Vatandaşla olan o ilk temas ve ilk buluşmanın Belediye üzerine yansıması, vatandaşa hizmetin götürülmesi, katılımcı demokrasi açısından çok önemli. Onun için iyi ki varsınız ve iyi ki bu süreçte vatandaşa hizmet götürmek için birlikte çalışıyoruz" diye konuştu.

Kimseyi ayrıştırmıyoruz

"Biz Beylikdüzü’nü yaşamın en iyi merkezi haline getirmek için yola çıktık" diye Başkan Çalık, "Bunu yaparken sizlerden alacağımız geri dönüşler ve sizlerin bizlere söyleyeceklerinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bugüne kadar hep işbirliği içerisinde çalıştık, bundan sonraki hedefimiz de kimseyi ayrıştırmadan, partiler üstü bir anlayışla bunu bir adım ileriye taşımak olacaktır" şeklinde konuştu. Beylikdüzü Muhtarları Dernek Başkanı Yakuplu Mahallesi Muhtarı Yüksel Kol ise Beylikdüzü muhtarları adına yaptığı konuşmasında, sıkıntı yaşanan her noktada Beylikdüzü Belediyesi’nden tam hizmet aldıklarını belirterek teşekkür etti. Program sonunda Çalık muhtarlara, günün anlam ve önemine ilişkin hediyeler takdim etti.