Ağrı'nın Patnos ilçesi, her yıl bahar aylarında yuvalarına dönen leyleklerin bu yıl hava şartları ve mevsimsel değişiklikler nedeniyle temmuz ayında geri dönüşüne tanıklık ediyor.
Çay Mahallesi'ndeki Kiptaş Camisi'nin kubbesinde yerlerini alan dört leylek, mahalle sakinlerinin ilgisini çekti. Genellikle mart ve nisan aylarında görülen leyleklerin bu koşullarla g gecikmeli gelmesi, mahalle halkını şaşırttı.
Mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklıklarının yanı sıra etkili olan yağışlar, leyleklerin göç takviminde değişikliklere yol açtığı düşünülüyor. Kiptaş Camisi'nin kubbesinde kurulan yuvalarında gün boyunca yiyecek arayan leylekler, akşam saatlerinde yeniden yuvalarına dönüyor.
Mahalle muhtarı Ayhan Aksa, leyleklerin her yıl bahar aylarında mahalleye geldiğini belirterek, "Bu yıl leyleklerin temmuz başında yuvalarına ulaşmasının dikkat çektiğini" dile getirdi. Aksa, "Her yıl nisan ve mayıs aylarında mahallemizin misafiri olan leyleklerimiz, bu sene dünya genelinde hissettiğimiz mevsim değişiklikleri nedeniyle ne yazık ki oldukça geç geldiler. Temmuz ayını bulmuş olsa da onları yeniden burada, yuvalarında görmek bizleri mutlu etti. Sonbahara kadar yine mahallemizin birer parçası olacaklar" dedi.
Aksa, leyleklerin mahalle için ayrı bir anlam taşıdığını ifade ederek, cami kubbesindeki yuvaların uzun yıllardır korunduğunu sözlerine ekledi. Mahalle sakinlerinden bazıları da leyleklerin gelişini her yıl takip ettiklerini, bu yıl geç gelmelerine rağmen onları yeniden yuvalarında görmekten memnun olduklarını belirtti.

AĞRI'NIN PATNOS İLÇESİNDE HER YIL BAHAR AYLARINDA YUVALARINA DÖNEN LEYLEKLER, BU YIL HAVA KOŞULLARI VE MEVSİMSEL DEĞİŞİKLİKLER NEDENİYLE TEMMUZ AYINDA GELDİ.
