Aydın'da kurulan bayram pazarında alışveriş yapan vatandaşlar, bir üreticinin tezgahında sergilediği devasa domatesi görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi.
Kurban Bayramı öncesinde Aydın'daki pazar yerlerinde hareketli saatler yaşanıyor. Bayram sofralarını donatmak için alışverişe çıkan vatandaşlar, taze sebze ve meyvelerle tezgahları doldururken, bazı ürünler boyutlarıyla diğerlerinden ayrıldı. Özellikle Paşa Yaylası Yukarı Kayacık Mahallesi'nden gelen bir ürün, pazarın en çok konuşulan konusu haline geldi.
Doğal tarımın bereketi tezgahta
Üretici Kenan Özcan tarafından yetiştirilen ve tanesi yaklaşık 850 gram gelen domatesler, büyüklüğüyle görenleri hayrete düşürdü. Pazarda alışveriş yapan vatandaşlar, "Daha önce bu kadar irisini görmemiştik, tezgaha yaklaşınca hemen dikkatimizi çekti" diyerek şaşkınlıklarını dile getirdi.
Yerli üretime yoğun ilgi
Ürünlerini tamamen doğal yöntemlerle yetiştirdiğini belirten üretici Kenan Özcan, bu yılki hasat döneminin oldukça verimli geçtiğini ifade etti. Bayram yoğunluğunun satışlara olumlu yansıdığını vurgulayan Özcan, tüketicilerin yerli ve doğal ürünlere gösterdiği ilginin kendilerini motive ettiğini sözlerine ekledi. Pazar alanındaki bu canlılık, hem esnafın hem de üreticinin yüzünü güldürdü.