Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Pendik'te baskın yapılan adresten yüz binlerce makaron çıktı

Pendik'te baskın yapılan adresten yüz binlerce makaron çıktı

Pendik'te bandrolsüz tütün ürünlerinin bulunduğu ve kaçak sigara üretimi yapıldığı belirlenen adrese operasyon düzenlendi. Baskında 328 bin 200 makaron ile çok sayıda kaçak tütün ürünü ele geçirildi.

KAYNAK: AA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Pendik'in Kavakpınar Mahallesi'nde bandrolsüz tütün ürünlerinin bulundurulduğu ve kaçak sigara üretimi yapıldığı bilgisi üzerine çalışma başlattı.

Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Pendik İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü çalışmaların ardından belirlenen adrese operasyon düzenlendi.

Adresten yüz binlerce makaron çıktı

Operasyonda D.K. (47) gözaltına alınırken, adreste yapılan aramalarda 328 bin 200 makaron ele geçirildi.

Aramalarda ayrıca 440 kilogram kıyılmış açık tütün, 5 bin 800 dal içime hazır bandrolsüz sigara ve 8 bin boş sigara kutusu bulundu.

Kaçak sigara üretiminde kullanılan makineler de ele geçirildi

Polis ekipleri, adreste tütün ürünlerinin hazırlanmasında kullanıldığı değerlendirilen 2 tütün sarma makinesi ve bir hava kompresörüne de el koydu.

Gözaltına alınan D.K., emniyete götürülerek hakkında başlatılan işlemlere devam edildi.