Siirt’in Pervari ilçesine bağlı Doğan Köyü’nde uzun yıllardır süren içme suyu sorunu çözüme kavuşmak üzere. Herekol Dağı eteklerinden köye uzanan 18 kilometrelik içme suyu isale hattı çalışmalarının yüzde 50’si tamamlandı.
Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, İl Özel İdaresi’ne ait iş makineleri ve personelle yürütülen çalışmaların aralıksız sürdüğünü bildirdi. Kamu kaynaklarının verimli kullanılması adına kurumun kendi imkanlarıyla yürütülen projeyle Doğan Köyü’nün su sorununun kalıcı olarak çözüleceği belirtildi.
Çalışmalar hızla ilerliyor:
İsale hattı çalışmalarını değerlendiren Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, hedeflerinin temiz ve kesintisiz içme suyunu en kısa sürede vatandaşların hizmetine sunmak olduğunu ifade etti. Projeye desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bakanlara ve Siirt milletvekiline teşekkür etti.
Köylüler umutlu:
Çalışmaları memnuniyetle karşıladıklarını ifade eden köy sakinlerinden Rıdvan Aksu, "Doğan köyümüz Siirt merkeze uzak ve yıllardır elektrik, yol ile su gibi temel sorunlarla mücadele eden bir yer. Valimiz Sayın Dr. Kemal Kızılkaya’nın yürüttüğü çalışmalar halk nezdinde büyük bir karşılık buluyor. Doğan köyü halkı adına Sayın Valimize emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

Pervari'de su hasreti sona eriyor