İstanbul
Kapalı
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Rakoczi’nin izinde sanal tur

Rakoczi’nin izinde sanal tur

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Macar bağımsızlık hareketinin önderi II. Rakoczi Ferenc'in Tekirdağ'a ayak basışının 301. yılı dolayısıyla “Erdel’den Tekirdağ’a Rakoczi’nin izinde sanal tur” adlı projeyi hayata geçirerek, iki ülke arasındaki dostluk köprülerine bir yenisini ekledi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin Youtube kanalında yayınlanan ‘Erdel’den Tekirdağ’a Rakoczi’nin izinde sanal tur’ adlı projede; ortak bir tarihi paylaştığımız, kardeş ulus macarların ulusal egemenlik mücadelesi hakkında bilgiler verildiği, Erdel’den Tekirdağ’a uzanan bir tarih gezisi yer alıyor.


Çalışmalar devam edecek

Türk-Macar dostluğu sürecinde Tekirdağ’ın önemli bir yere sahip olduğunun altını çizen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Macar bağımsızlık hareketinin lideri olan 2. Ferenc Rakoczi, uzun yıllar Tekirdağ’da yaşamış, Tekirdağ halkı da kendisini bağrına basmıştır. Macar halkının deyimiyle, bağrından bir Atatürk çıkarma şansına haiz olamamış bir halkın mücadelesi bizim için halen kıymetli bir hatıra olarak tarih sayfalarında yerini korur. Bağımsızlık mücadelesini kaybetmiş bir öndere kucak açan kardeş ulus olarak bizler her zaman sahip olduğumuz mirasın değerini hatırlamalıyız. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak biz de, bugün izleri hafızamızda hala taze olan, ortak bir tarihi paylaştığımız Macar halkı ile bağlarımızı ve işbirliğimizi daha da güçlendirmek için bundan sonra da çalışmalarımıza devam edeceğiz. ‘Erdel’den Tekirdağ’a Rakoczi’nin izinde sanal tur’ projemiz de, iki kardeş ülke arasındaki dostluğun gelişmesi için oluşturulan zincirin bir halkasıdır. Projenin oluşturulmasında emeği geçen Macaristan Fahri Konsolosumuz Erdoğan Erken’e, Tekirdağ Macar Dostluk Derneği Başkanı Sedat Kaplan’a, Rakoczi Müzesi Müdürü Ali Kabul’e, sanal tura anlatımıyla hayat veren Mustafa Eren’e ve Kültür ve Sosyal İşler Dairemize teşekkür ediyorum” dedi.