Yeni Birlik Yerel Haberler Rusya'nın Rostov kentinde mahsur kalan 12 denizci yardım çağrısı yaptı

Rusya'nın Rostov kentinde mahsur kalan 12 denizci yardım çağrısı yaptı

Rostov’da 4 aydır gemide mahsur kalan 12 denizci, maaşsız ve can güvenliği tehdidiyle karşı karşıya yardım istiyor.

Rusya’nın Rostov kentinde yaklaşık 4 aydır gemide mahsur kalan 11’i Azerbaycanlı olmak üzere 12 denizci, 7 aydır maaşlarını alamadıklarını ve bölgedeki İHA saldırıları nedeniyle can güvenliklerinden endişe ettiklerini belirterek yardım çağrısında bulundu.

Gemide bulunan denizciler, geminin Türkiye merkezli "Adler Gemicilik" şirketine ait olduğunu, şirket yetkililerinden birinin Azerbaycan vatandaşı Elman Mürselov, diğerinin ise Türk vatandaşı Müzeffer Salim olduğunu bildirdi. Gemi Kaptanı Sabuhi Salahov, Rostov’a Moldova’dan geldiklerini ve burada kömür yükü aldıktan sonra tekrardan Moldova’ya doğru yola çıkmayı planladıklarını söyledi.

Bölgede yükselen tehditler

Salahov, bölgede gemilere yönelik İHA saldırılarının başlamasının ardından deniz ulaşımının durduğunu ve yolların kapatılması nedeniyle Rostov’da mahsur kaldıklarını belirtti. Bölgedeki birçok geminin benzer durumda olduğunu ifade eden Salahov, diğer bazı gemilerdeki mürettebat sayısının 3-4 kişiye düştüğünü ve bu personelin maaşlarının düzenli olarak ödendiğini aktardı.

Denizcilerden acil çözüm talebi

Denizciler, biri Azerbaycanlı 11 denizcinin ve 1 Rus’un bulunduğu gemideki tüm mürettebatı tutmaya devam eden şirketlerinin maaşlarını ödemediğini belirtmekte. Denizciler, biriken maaşlarının ödenmesini ve Azerbaycan’a dönebilmeleri için gerekli imkanların sağlanmasını talep ediyor.

Rusya'nın Rostov kentinde yaklaşık 4 aydır gemide mahsur kalan 11'i Azerbaycanlı olmak üzere 12...

Rusya'nın Rostov kentinde yaklaşık 4 aydır gemide mahsur kalan 11'i Azerbaycanlı olmak üzere 12 denizci, 7 aydır maaşlarını alamadıklarını ve bölgedeki İHA saldırıları nedeniyle can güvenliklerinden endişe ettiklerini belirterek yardım çağrısında bulundu.