Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırıları, Zaporijya ve Dnipro şehirlerinde ciddi kayıplara yol açtı. Zaporijya’da 6 kişi hayatını kaybederken, 19 kişi de yaralandı. Dnipro’da ise 3 kişi yaşamını yitirdi, 5 kişi ise yaralandı. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, bu saldırılarda kullanılacak silahların Kuzey Kore yapımı balistik füzeler olduğunu belirtti.
Saldırıların ayrıntıları
Gece boyunca devam eden bu saldırılar, sivil alanları hedef alarak büyük bir tahribat oluşturdu. Zelenskiy, Zaporijya’daki saldırının özellikle sivil altyapıya maksimum zarar vermek amacıyla planlandığını ifade etti. "Şehir, Kuzey Kore yapımı balistik füzeler, Zirkon füzeleri ve güdümlü hava bombalarıyla vuruldu. Ekipler, çıkan yangını söndürme çalışmalarına devam ediyor" diye konuştu.
Kiev ve diğer bölgelerdeki hasar
Bununla birlikte, başkent Kiev de Rusya'nın hedefleri arasında yer aldı. Zelenskiy, Kiev’deki bir füze saldırısında bulaşıcı hastalıklar hastanesinin binası ve çevresindeki iş yerlerinin hasar gördüğünü aktardı. Herson ve Harkov’da önemli elektrik kesintilerine yol açan trafo istasyonları da vuruldu. Ayrıca, Dnipropetrovsk ve Mikolayiv bölgeleri de saldırılardan nasibini aldı. Ukrayna tarafı, 120’den fazla insansız hava aracının kullanıldığını ve bunların çoğunun İran yapımı Shaded tipinde olduğunu açıkladı.
Son olarak, Zelenskiy, dünya kamuoyunun Rusya’nın bu saldırılarına karşı durması gerektiğini vurgulayarak, "Rusya’nın her adımı, barış için değil, tırmanış için hazırlandığını gösteriyor" dedi. Bu durumda, Ukrayna’ya hava savunma yardımlarının artırılması gerektiğini dile getirdi.
Ukrayna Devlet Acil Servis, Kiev’e yönelik düzenlenen saldırıda 1 kişinin yaralandığını açıkladı, bu da durumun ciddiyetini bir kez daha gözler önüne serdi.
Dnipro Bölgesi Askeri İdaresi Başkanı Oleksandr Ganzha, Rusya’nın insansız hava araçları ve topçu saldırıları sonucunda Dnipro’da 3 kişinin yaşamını yitirdiğini, 5 kişinin de yaralandığını ifade etti.

RUSYA'NIN UKRAYNA'YA YÖNELİK SALDIRILARI SONUCU ZAPORİJYA'DA 6 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 19 KİŞİ YARALANDI. DNİPRO'DA İSE 3 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ, 5 KİŞİ YARALANDI.