Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, yerinde inceleme ve değerlendirmelerde bulunmak üzere dün gittiği Batman'da, yerli ve milli imkanlarla geliştirilen mekanik ventilatörlerin üretildiği Biosys Medikal tesislerini ziyaret etti.
Bakan Memişoğlu, mekanik ventilatörlerin üretim süreçleri hakkında bilgi aldığı bu ziyarette, Şanlıurfa Şehir Hastanesi’ne 304, Trabzon Şehir Hastanesi’ne 100 ve Rize Şehir Hastanesi’ne ise 87 adet mekanik ventilatör gönderildiğini duyurdu.
Bakanlık'tan yapılan açıklamada, mekanik ventilatörlerin TÜSEB koordinasyonunda ASELSAN, Baykar, Arçelik ve Biosys iş birliğiyle geliştirildiği, TÜSEB öncülüğünde Biosys’in Batman’daki tesislerinde üretime başlandığı belirtildi.
Ülkemizin sağlık teknolojilerinde geldiği noktayı temsil eden yerli ve milli mekanik ventilatörlerin bugüne kadar 45 ülkeye ihraç edildiği vurgulandı. Hali hazırda dünya genelinde 14.500, ülkemizde ise 7.500’ü aşkın yerli üretim solunum cihazının aktif olarak kullanıldığı ifade edildi.

Bakan Memişoğlu, yerli ve milli imkanlarla yapılan mekanik ventilatörlerin üretim tesisini ziyaret etti