Samsun’un Atakum ilçesi Yat Limanı mevkisinde, denize giren bir kişi, şiddetli dalgalar nedeniyle kıyıya dönemeyince acil durum alarmı verildi. Olay, vatandaşların durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirmesiyle başladı. Deniz polisi ekipleri, hızla olay yerine intikal ederek arama ve kurtarma çalışması başlattı.
İlk olarak deniz üzerindeki koşulları değerlendiren ekipler, M.Ö. isimli yüzücüyü bota alarak güvenli bir şekilde kıyıya çıkardı. Kurtarma sürecinde Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait bir helikopter, deniz üstünde uçuş yaparak bölgeyi havadan kontrol etti, böylece operasyonun başarıyla tamamlanmasına katkıda bulundu.
Kurtarıldıktan sonra sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilen M.Ö., gerekli sağlık kontrollerinin ardından ekipler tarafından güvenli bir alana yönlendirildi. Bu olay, Karadeniz’in hırçın dalgalarının tehlikelerine dikkat çekerken, deniz polisinin ve sahil güvenlik ekiplerinin etkin müdahale kabiliyetini bir kez daha gözler önüne serdi.

SAMSUN'UN ATAKUM İLÇESİNDE DENİZE GİREN BİR KİŞİ, ŞİDDETLİ DALGALAR NEDENİYLE KIYIYA DÖNEMEYİNCE EKİPLER HAREKETE GEÇTİ. DENİZ POLİSİ TARAFINDAN KURTARILAN ŞAHIS GÜVENLİ ŞEKİLDE KIYIYA ÇIKARILIRKEN, SAHİL GÜVENLİK HELİKOPTERİ DE ÇALIŞMALARA HAVADAN DESTEK VERDİ.
