Samsun'un İlkadım ilçesinde bugün yaşanan bir motosiklet kazasında, yayaya çarpan motosiklet sürücüsü ile yaya yaralandı. Kaza, saat 17.15 civarında Kale Mahallesi Fuar Caddesi üzerindeki valilik otoparkı mevkisinde gerçekleşti.
Edinilen bilgilere göre, S.B. yönetimindeki 55 AVS 746 plakalı motosiklet, park halindeki bir otomobilin arkasında bulunan R.A. adlı kadına çarptı. Çarpmanın etkisiyle motosiklet sürücüsü ve yaya, olay yerinde yaralandı. Yaralılar, olay yerine ulaşan ambulanslarla Gazi Devlet Hastanesi'ne sevk edildi ve tedavi altına alındı.
Olay yerinde incelemeler sürdü:
Kazanın ardından, bölgeye intikal eden güvenlik güçleri, kazayla ilgili detaylı bir inceleme başlattı. Yaralıların sağlık durumu hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmazken, kaza nedeniyle bölgedeki trafik akışının kısa bir süreliğine kesildiği öğrenildi.
Kazalar ve güvenlik önlemleri:
Bu tür kazaların önlenmesi amacıyla, yerel yönetimlerce sık sık trafik güvenliğine yönelik bilgilendirmeler ve sürücü eğitimi programları düzenleniyor. Ancak, yine de bu tür olayların artış göstermesi endişe veriyor. Kazanın ardından, sürücülerin dikkatli olmaları ve yayaların güvenliğini göz önünde bulundurmaları gerektiği bir kez daha vurgulanmış oldu.

SAMSUN’DA MOTOSİKLETİN YAYAYA ÇARPTIĞI KAZADA, YAYA VE MOTOSİKLET SÜRÜCÜSÜ YARALANARAK HASTANEYE KALDIRILDI.