Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesi, ilginç bir doğa olayıyla gündeme geldi. Bir vatandaş, yol kenarında bulduğu yaklaşık 18 santimetrelik dev çekirgeyi cep telefonu kamerasıyla kayda aldı.
Karaköprü ilçesine bağlı İnanlı Mahallesi'nde arazide hareket eden bu büyük böcek, görenlere şaşkınlık yaşattı. Mahalle sakini, çekirdeğin gövde uzunluğunun yaklaşık 14 santimetre olduğunu, antenleriyle birlikte toplam uzunluğunun ise 18 santimetre olarak ölçüldüğünü bildirdi.
Başka bir örneği yok
Çekirgeyi ilk defa gördüğünü belirten mahalle sakini, bu durum karşısında hayrete düştüğünü ve çekim yaptıktan sonra canlının doğal ortamına geri saldığını ifade etti. Bu tür, halk arasında "dev etçil çekirge" olarak biliniyor ve bilimsel adı "Saga"dır.
Ekosistem açısından önemi
Boyutlarıyla dikkat çeken bu çekirge türünün, tarım zararlılarıyla beslendiği ve ekosistem açısından faydalı olduğu belirtildi. Ayrıca, bu canlının insanlara karşı zararsız olduğu da vurgulandı. Böyle durumlar, doğanın ne denli çeşitliliğe sahip olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor.

Şanlıurfa'da 18 santimetrelik dev çekirge görüldü