Şanlıurfa'da ilginç bir olay yaşandı; bir yolcu otobüsünün bagajında 17 kilo 300 gram skunk maddesi ele geçirildi. İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği yol uygulaması sırasında, bir yolcu otobüsü durdurularak arama yapıldı.
Yapılan detaylı arama sırasında, narkotik köpeğinin de yardımıyla bagajda bir yolcuya ait dört parça halinde uyuşturucu maddeler bulundu. Olayla ilgili olarak gözaltına alınan yolcu, adli işlemlerinin tamamlanmasının ardından sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Ele geçirilen uyuşturucunun etkisi:
Yetkililer, ele geçirilen uyuşturucu maddesinin Bölgedeki aşırı tüketim ve bağımlılık potansiyeli göz önüne alındığında son derece tehlikeli olduğunu vurguladılar. 69 bin 200 kişiyi zehirleyebilecek miktarda olduğu bildirilen bu uyuşturucu, uyuşturucu ticaretinin önlenmesi açısından da büyük bir öneme sahip.
Uyuşturucu ile mücadelede kararlılık:
Bu tür operasyonların, uyuşturucu ticaretine karşı verilen mücadelenin bir parçası olarak devam edeceği belirtilirken, emniyet güçlerinin alanında gösterdiği kararlılık dikkat çekiyor. Yetkililer, bu tür suçlarla mücadelede toplumsal farkındalığın artırılmasının da önemine vurgu yapıyor.

YOLCU OTOBÜSÜNDE 69 BİN KİŞİYİ ZEHİRLEYEBİLECEK UYUŞTURUCU ELE GEÇİRİLDİ