İstanbul
Parçalı bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Şehit yakınlarına makam şoförlüğü

Şehit yakınlarına makam şoförlüğü

Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, 15 Temmuz kahramanı Ömer Halisdemir’in Esenyurt’ta yaşayan iki yeğenini yeni eğitim yılının ilk gününde, makam arabasının şoför koltuğuna oturarak evlerinden alıp okullarına götürdü.

2018-2019 eğitim öğretim yılı başlarken milyonlarca öğrenci Türkiye genelinde okullarına giderek ders başı yaptı. Bu öğrencilerdin ikisi ise çok farklı duygular yaşadı. Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında beylik tabancasıyla birliğini teslim almaya gelen darbeci Semih Terzi’yi öldürdükten sonra şehit olarak ülkenin kaderini değiştiren astsubay Ömer Halisdemir’in Esenyurt’ta yaşayan yeğenlerini unutmadı. Başkan Alatepe, Halisdemir’in yeğenleri Burak Halisdemir ve Efe Halisdemir’i makam arabasının şoför koltuğuna oturarak okullarına götürdü.

Yol boyunca sohbet etti
Başkan Alatepe, yeni eğitim ve öğretim sezonunun ilk günü makam arabasıyla birlikte çocukların evine gitti. 7. sınıfa başlayacak olan Burak Halisdemir ve 6’ya giden Efe Halisdemir’i makam arabasına alarak çocukların okulları Esenkent Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu’na doğru yola çıktı. Yol boyunca çocuklarla sohbet eden Başkan Alatepe çocuklara tatillerinin nasıl geçtiğini, memleketlerine gidip şehit Halisdemir’in mezarını ziyaret edip etmediklerini sordu. Başkan Alatepe çocuklara ne olmak istediklerini sorarken Halisdemir’in yeğenleri polis ve doktor olmak istediklerini söyledi. Okul yolunda kırmızı ışıkta dururken Başkan Alatepe, aynı okula babasıyla giden bir kız öğrenciyi daha arabasına aldı. Belediye Başkanı Alatepe çocuklarla birlikte okula geldi ve yeni eğitim sezonunun başlamasıyla düzenlenen törene katıldı.

Önce iyi insan olun!
Törende konuşma yapan Ali Murat Alatepe okula gittiği ilk günü hiç unutamadığını belirterek, "O gün hep hafızamda. Sizler bizim için çok önemlisiniz. Hepiniz birer doktor, öğretmen , mühendis olacaksınız. Bunlardan daha önemlisi iyi bir insan olmanızdır. Kahramanımız Halisdemir iyi bir askerdi, attığını vuruyordu ama bunlardan önce iyi bir insandı. Çünkü o gece iyi bir insan olmasaydı ve o haini vurmasaydı ülke olarak biz hangi girdaplara girerdik belli değil. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Bizi, 2023-2053-2071 hedeflerine sizler taşıyacaksınız” diye konuştu.

7 okul daha hizmete girecek
Öğrencilerin daha sağlıklı ortamlarda ders görmeleri için okullarda gerekli temizlikleri yaptıklarını hatırlatan Alatepe, "Buharlı makinelerle sıraları temizledik. Boya, badanalarını yaptık, ihtiyacı olan okulların ihtiyacını giderdik. Bu ay içinde 7 okulu hizmete açacağız. Sömestr dönemine kadar da açacağımız 8 okulla birlikte toplamda 15 okula ulaşacağız. Eğitimin de emrindeyiz” dedi. Esenyurt Belediye Başkanı Alatepe, törenin ardından öğrencilerin sınıflarına girerek onlara hayırlı eğitim sezonu diledi. Esenyurt Belediyesi ekipleri de öğrencilere defter ve kalemlik hediye etti.