Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Sel felaketinin ardından yeniden doğan umut: Bozkurt'ta bir kadının girişimcilik hikayesi

Sel felaketinin ardından yeniden doğan umut: Bozkurt'ta bir kadının girişimcilik hikayesi

Kastamonu Bozkurt'ta sel sonrası işini kaybeden kadın, kendi mağazasını açarak hayatına yeniden yön verdi. Destekle umut buldu.

Kastamonu’nun Bozkurt ilçesi, 2021 yılında yaşanan büyük sel felaketi sonrasında yeniden inşa edilmeye devam ediyor. Bu süreçte, çalıştığı iş yerinin kapanmasıyla işsiz kalan bir kadın girişimci, kendi iş yerini açarak hayata tutunmayı başardı.

Sel felaketi ve ardından yaşananlar:

11 Ağustos 2021 tarihinde Batı Karadeniz’de meydana gelen sel felaketi, Bozkurt ilçesinde derin izler bıraktı. Zarar gören yapılar, kaybolan insanlar ve durma noktasına gelen hayat, devlet destekleri sayesinde yeniden canlanmaya başladı. TOKİ tarafından inşa edilen iş yerleri, ilçe sakinlerine yeniden iş ve yaşam alanı sağladı.

Umuda açılan kapı: Konteynerde dükkan kurmak

Selin ardından işsiz kalan ilçe sakini Şükriye Görgü, AFAD tarafından ilçeye kurulan konteynerlerden birinde kendine küçük bir ayakkabı dükkanı açarak geçimini sağladı. Yaklaşık 5 ay boyunca burada çalışarak maddi durumunu düzeltti.

Görgü, “Selden önce bir iş yerinde çalışıyordum. İş yerim kapandığında işsiz kaldım. Ancak bu süreç, benim için yeni bir başlangıç oldu. Konteynerdeki işimi bırakıp, TOKİ tarafından inşa edilen yeni dükkana taşındım. Şu an dükkanımda kendi işimin sahibi olarak çalışmaya devam ediyorum,” dedi.

Geçmişin izleri ve geleceğe umutla bakmak

İlçenin yeniden inşası sürecinde kaybettiklerini de unutmayan Görgü, şu an yaşanan gelişimin, Bozkurt'un geleceği açısından önemli olduğunu vurguladı. "Kayıplarımızı unutamayız; ancak maddi olarak yaralarımız büyük ölçüde sarıldı. İlçemiz daha ferah ve gelişmiş bir hale geldi. İnsanlar geri dönmeye başladı; çünkü burası gerçekten güzelleşti,” ifadelerini kullandı.

Yaşadığı zor günleri anlatan Görgü, kendi çocukluk anısına da atıfta bulunarak, sel sırasında 1,5 yaşındaki oğluna ulaşmayı başarmanın verdiği duygusal yükü anlattı. Sel anında yaşananlar, ona daha fazla güç ve azim katmış görünüyor.

Şükriye Görgü, “Artık ben bir mağaza sahibiyim, çalışan statüsünden çıktım. Bu yeni hayatımda her gün umutla ilerliyorum,” diyerek, Bozkurt'un yeniden doğuşuna tanıklık ederken, kendi hikayesinin de bir ilham kaynağı olabileceğini düşünüyor.

KASTAMONU BOZKURT İLÇESİNDE SELDEN SONRA DÜKKAN AÇAN ŞÜKRİYE GÖRGÜ

KASTAMONU BOZKURT İLÇESİNDE SELDEN SONRA DÜKKAN AÇAN ŞÜKRİYE GÖRGÜ