Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Serik'teki orman dışı yangına kapsamlı müdahale: Enerji düşürüldü

Serik'teki orman dışı yangına kapsamlı müdahale: Enerji düşürüldü

Antalya'nın Serik ilçesindeki orman dışı yangının enerjisi düşürüldü, yangına karadan ve havadan yoğun müdahale sürüyor.

Antalya’nın Serik ilçesinde, orman dışı alanda meydana gelen yangına yönelik etkin müdahale devam ediyor. Yangının enerjisinin düşürüldüğü bildirilirken, yetkililer yangın kontrol altına alma çalışmalarını hızlandırdı.

Mücadelede yüzlerce personel devrede

Dün, gündüz saatlerinde Akbaş Mahallesi Kızılbölük mevkiinde başlayan yangına, ilk olarak 5 uçak ve 15 helikopter ile havadan müdahale gerçekleştirildi. Ayrıca, karadan 75 arazöz, 3 iş makinesi ve yaklaşık 450 personel yangın işçisi görev alarak ateşle mücadelede yer aldı.

Havanın kararmasıyla birlikte hava araçlarının çalışmaları sona erdi ve yangına müdahale karadan yoğunlaştırıldı. Gece saatlerinde, bölgede 150 arazöz, iş makinesi ve çeşitli müdahale araçları ile yaklaşık 600 personel yangınla mücadelede aktif rol aldı.

Yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor

Bugün sabah erken saatlerde, Orman Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Serik’teki yangının enerjisinin düşürüldüğü bildirildi. Diğer yandan, Muğla Menteşe’de başlayan yangına yönelik havadan ve karadan müdahalenin sürdüğü belirtildi.

Yangınla ilgili olarak yerel halkın güvenliği için gerekli önlemler alınırken, yetkililer gelişmeleri yakından takip etmektedir.

ANTALYA'NIN SERİK İLÇESİNDE ORMAN DIŞI ALANDA ÇIKAN YANGINININ ENERJİSİNİN DÜŞÜRÜLDÜĞÜ...

ANTALYA'NIN SERİK İLÇESİNDE ORMAN DIŞI ALANDA ÇIKAN YANGINININ ENERJİSİNİN DÜŞÜRÜLDÜĞÜ BİLDİRİLDİ.