Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Serinlemek için girdiği Aras Nehri’nde sırra kadem bastı: 17 yaşındaki Okan’dan iki gündür haber yok

Serinlemek için girdiği Aras Nehri’nde sırra kadem bastı: 17 yaşındaki Okan’dan iki gündür haber yok

Bölgede başlatılan seferberlik ikinci gününe girerken, ekiplerin umutlu bekleyişi sürüyor. Horasan ilçesi kırsalında yaşanan olayda, 17 yaşındaki Okan Koç, hayvanlarını otlattığı sırada serinlemek için Aras Nehri’nin sularına girdi.

Erzurum’un Horasan ilçesinde hayvanlarını otlatırken bunaltıcı sıcaklardan kaçmak için Aras Nehri’ne giren genç çoban, akıntıya kapılarak gözden kayboldu. Bölgede başlatılan seferberlik ikinci gününe girerken, ekiplerin umutlu bekleyişi sürüyor.

Horasan ilçesi kırsalında yaşanan olayda, 17 yaşındaki Okan Koç, hayvanlarını otlattığı sırada serinlemek için Aras Nehri’nin sularına girdi. Yanında bulunan arkadaşının gözleri önünde bir anda akıntıya kapılan genç çobandan bir daha haber alınamadı. Olayın hemen ardından bölgeye sevk edilen ekipler, geniş çaplı bir arama operasyonu başlattı.

Ekipler nehir hattını tarıyor

Olayın yaşandığı ilk andan itibaren bölgeye intikal eden Jandarma Su Altı Arama Kurtarma timleri, AFAD, UMKE ve itfaiye ekipleri, nehir yatağında yoğun bir çalışma yürütüyor. Sağlık ekiplerinin de her türlü ihtimale karşı hazır bekletildiği bölgede, arama faaliyetleri ikinci gününde de hız kesmeden devam ediyor.

Yakınları gelecek haberi bekliyor

Genç çobanın kaybolduğu haberi üzerine bölgeye akın eden yakınları ve çevre sakinleri, arama kurtarma çalışmalarını endişeli gözlerle takip ediyor. Yetkililer, nehir çevresindeki arama alanının genişletildiğini ve Okan Koç’a ulaşmak için tüm imkanların seferber edildiğini bildirdi. Olayla ilgili başlatılan detaylı inceleme ise çok yönlü olarak sürdürülüyor.