Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Sessizliğe tepkisi olay oldu: Efeler Belediye Başkanı meclis kürsüsüne kendi mikrofonuyla çıktı

Sessizliğe tepkisi olay oldu: Efeler Belediye Başkanı meclis kürsüsüne kendi mikrofonuyla çıktı

Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, konuşmalarının engellendiğini öne sürerek çareyi kendi ses sistemini getirmekte buldu. Aydın Büyükşehir Belediyesi Haziran Ayı Olağan Toplantısı, şehrin yerel yöneticilerini bir araya getirdi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin son toplantısında yaşanan sıra dışı protesto, meclis salonunda tansiyonu yükseltti. Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, konuşmalarının engellendiğini öne sürerek çareyi kendi ses sistemini getirmekte buldu.

Aydın Büyükşehir Belediyesi Haziran Ayı Olağan Toplantısı, şehrin yerel yöneticilerini bir araya getirdi. Ancak toplantının gündem maddelerinden çok, Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin’in kürsüye gelirken yanında getirdiği teknik ekipman konuşuldu. Yetişkin, meclis salonundaki ses sisteminde kendi konuşmalarının kasıtlı olarak kesildiğini iddia ederek tepkisini alışılmadık bir yöntemle gösterdi.

Ses kesilmesine karşı teknik önlem

Kürsüye kendi mikrofonuyla çıkan Başkan Yetişkin, meclis üyelerinin şaşkın bakışları arasında yaptığı açıklamada, daha önceki oturumlarda sesinin kısıldığını veya tamamen kesildiğini savundu. Bu durumun demokratik bir tartışma ortamına zarar verdiğini belirten Yetişkin, bundan sonraki tüm meclis toplantılarına kendi mikrofonuyla katılacağını ifade etti.

Kimse sesimi kısamaz mesajı

Yetişkin, kürsüden yaptığı konuşmada kararlılığını şu sözlerle dile getirdi: "Meclis mikrofonunda sesimin kesilmesi kabul edilebilir bir durum değil. Artık kendi mikrofonumla konuşacağım; bu sayede kimse sesimi kesemeyecek ve fikirlerimi ifade etmemin önüne geçemeyecek." Başkanın bu çıkışı, meclis salonunda soğuk rüzgarlar estirirken, yerel siyasette yeni bir tartışmanın da fitilini ateşlemiş oldu.