İstanbul
Az bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Sığır süt yemi Tekirdağ'dan

Sığır süt yemi Tekirdağ'dan

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, İBB ile ortak bir projeye imza attı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, İBB'nin İstanbul’da süt üreticilerine ücretsiz dağıtılmak üzere gerçekleştirdiği bin 248 ton 21 protein sığır süt yemi ihalesini kazandı. Sözleşmenin imzalanmasının ardından üretim ve sevkiyatlara başlandı

Tarımı ve üreticiyi destekleme projesi kapsamında yürütülen çalışmalar çerçevesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Gökhan Günaydın, İSYÖN Genel Müdürü Hamdi Arpa ile birlikte, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ı makamında ziyaret ederek tarım politikaları ve tarımsal çalışmalarla ilgili sohbet edip görüş alışverişinde bulundu. Ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Birlik Yem fabrikasına ziyaret gerçekleştirildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Gökhan Günaydın’ın yanı sıra Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hasan Bayram ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Birlik Yem A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Sertaç Balyemez ve fabrika müdürü Necati Elitaş’ın eşlik ettiği gezide, fabrikanın kullandığı hammaddeler, üretim süreci ve rasyon incelendi.


Üretici nefes alacak

Burada bir açıklama yapan Gökhan Günaydın, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin daha evvel dağıttığı bin 200 ton kuzu yemi yanında, bin 200 ton sığır süt yemi ile birlikte, ücretsiz dağıtılan yem miktarı 2 bin 500 tonu bulacaktır. Böylece İstanbul üreticisi nefes alacak, kentin gıda güvencesinin sağlanması yolunda bir adım daha atılmış olacaktır. Projenin bir başka güzel yanı ise İstanbul ve Tekirdağ Büyükşehir belediyelerimizin işbirliği ve dayanışma içinde çalışması ve halka hizmeti birlikte planlayarak hayata geçirmeleridir. Müthiş potansiyeline rağmen çökertilmeye çalışılan bitkisel ve hayvansal üretim yapılarımızı onarmak, kırsal ve kentsel alanda yaşayan yurttaşlarımızın yanında olarak halkımızı desteklemek temel görevimizdir. Bu ülkede kimse kendini yalnız hissetmeyene kadar, çalışmaya ve hayatı güzelleştirmeye devam edeceğiz” dedi.


En ucuz fiyatı verdik

Başkan Kadir Albayrak ise konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak çiftçilerimizin, et ve süt üreticilerimizin artan yem fiyatları nedeniyle ne kadar zor durumda olduklarının farkındayız. Bu kapsamda 2021 Ağustos ayında özellikle bu zor günlerde uygulamaya başladığımız ve halen devam eden ‘Karma Yem Projemiz’ ile süt üreticilerimize destek olmaya devam ediyoruz. Ülkemizde yem fabrikası olan ve işleten tek Büyükşehir Belediyesi olarak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ortak proje kapsamında eşgüdümlü çalışmalar yürütmekteyiz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, İstanbul’da süt üreticilerine ücretsiz dağıtılmak üzere gerçekleştirdiği bin 248 ton 21 protein süt yemi ihalesi, en ucuz fiyatla Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Birlik Yem Fabrikamız tarafından kazanılmış olup sözleşme imza aşamasının ardında üretim ve sevkiyatlara başlanmıştır. Ekonomik zorluklar karşısında ezilen üretim yapmaya çalışan çiftçilerimize destek olabilmek, üretim yapmalarını sağlamak, çalışmalarını sürdürülebilir kılmak en önemli görevimizdir. Bundan sonra da İBB ile çiftçilerimize yönelik ortak çalışmalarımız devam edecektir” açıklamasını yaptı.