Şile ilçesinde dikkat çeken ve gündem olan 2 katlı, 8 daireli bina, üzerinden geçen yol nedeniyle ilginç bir yapı olarak öne çıkıyor. Şile Plaj Yolu Caddesi'nde inşa edilen bina, çevresindeki inşaat tarzı ve hemen üstünden geçen yaklaşık 50 metrelik yol ile dikkatleri üzerinde topluyor.
Yol geçen bina tartışmalara yol açıyor
Sosyal medyada gündeme gelen bu durum, bina sakinlerinin görüşlerini de ortaya çıkardı. Bazı sakinler, binanın üzerinden yol geçtiğini belirtirken, diğerleri sadece kaldırımdan geçildiğini savunarak durumu kabul edilebilir buluyor. Havadan alınan görüntülerle daha da ilginç hale gelen bina, yerel halk arasında farklı görüşlerin oluşmasına sebep oldu.
Uzun yıllar bu yapıda yaşam sürüyorlar
Bina sakinlerinden Mustafa Çekici, durumu bilerek daire aldığını belirtiyor. "Burası 5 liraysa, burası 1 lira. Gücümüz ona yetti, onu aldık. Durumu biliyordum, bile bile aldım" diyor. 1956 yılında inşa edilen binada artık 30 yıldır yaşayan Çekici, durumu sorun etmediğini ifade ediyor.
Bir diğer sakin olan Züleyha Temiz ise 2005 yılında mülk sahibi olduğunu, 2008’den bu yana oturduğunu belirtirken, "Herhangi bir sıkıntımız yok, aldık ve eşim tamir edip yaptı. Yoldan araba geçince ses bile duyulmuyor" şeklinde konuşuyor. Bu açıklamalar, binanın yapılış aşamasında yer alan anekdotların ve mevcut durumun sakinler gözünde farklı algılandığını gösteriyor.
Binaların üzerinde yol geçmesi durumu, herkes için alışılmadık bir durum olsa da bazı sakinler için bu, konforlu bir yaşam alanından vazgeçmemek anlamına geliyor.

ŞİLE PLAJ YOLU CADDESİ'NDE İNŞA EDİLEN 2 KATLI BİNA, YAPILIŞ ŞEKLİ VE HEMEN ÜSTÜNDEN GEÇEN YAKLAŞIK 50 METRE YOL NEDENİYLE GÖRENLERİN DİKKATİNİ ÇEKİYOR.