İstanbul'un Şile ilçesinde yer alan ve üzerinden yol geçen 2 katlı bir bina, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Ancak, bina sakinleri yolun altında değil kaldırım boyutunda kaldıkları için durumdan şikayetçi olmadıklarını ifade ettiler.
Bina ve Yolun Durumu
Şile Plaj Yolu Caddesi'nde inşa edilmiş olan bu ilginç yapı, yapılış şekli ve üstünden geçen yaklaşık 50 metrelik yol nedeniyle dikkatleri üzerine çekiyor. Binanın yol kotunun altında kalması sosyaldaki tartışmalara yol açarken, sakinlerden farklı yorumlar geldi.
Sakinlerin Görüşleri
Bina sakini Mustafa Çekici, durumu biliyerek daire satın aldığını belirterek, "Burası 5 liraysa, burası 1 lira. Gücümüz ona yetti, onu aldık. Altta ev var, üstünde yol var. 30 senedir ben oturuyorum," dedi.
Bir diğer sakin Züleyha Temiz ise, "2005’ten beri buradayım. Aldık ve eşim tamir edip yaptı. Burada 8 daire var, karşı binamızda ise 56 daire mevcut. Yoldan geçen araçların sesi bile duyulmuyor," şeklinde konuştu.
Bu durum, hem Şile'de hem de sosyal medyada geniş tartışmalara sebep olmaya devam ederken, bina sakinlerinin memnuniyetleri dikkat çekiyor.

Şile’deki ‘üstünden yol geçen bina’ gündem oldu: Ev sakinleri durumdan memnun