Kapıkule Sınır Kapısı’nda tır dorsesinin altında gizlenmiş olarak yakalanan Arif Kocabıyık, yurt dışına çıkış yasağı bulunduğu ortaya çıkmasının ardından adliyeye sevk edildi.
Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde, tırın dorsesinde yapılan detaylı kontroller sonucunda, Kocabıyık ile birlikte İran vatandaşı Shayan Peiman Samadi bulunmuştu. Bu durum, Kocabıyık’ın yasadışı yollarla yurt dışına çıkış yapmaya çalıştığını göstermektedir.
Gözaltına alınma süreci:
Kontrollerin ardından tır sürücüsü Muhterem Altıntaş ile Kocabıyık gözaltına alındı. Her iki kişi de muhafaza altına alındıktan sonra hastanede sağlık kontrolünden geçirildi. Ardından, Edirne Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilerek yasal işlemlerine devam edildi.
Kocabıyık'ın açıklaması:
Adliyeye sevk edilirken, gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kocabıyık, 'Anamur’a gidecektim' ifadelerini kullanarak dikkat çekti. Olayla ilgili soruşturma devam etmekte olup, durumu merakla takip edenler bulunmaktadır.

Tır dorsesinin altında yakalanan Kocabıyık adliyeye sevk edilirken "Anamur’a gidecektim" dedi