Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Sinop'ta anız yangınına zamanında müdahale: Korkulan olmadı

Sinop'ta anız yangınına zamanında müdahale: Korkulan olmadı

Sinop'un Saraydüzü ilçesinde çıkan anız yangını, ekiplerin hızlı müdahalesiyle kısa sürede söndürüldü ve korkulan olmadı.

Sinop'un Saraydüzü ilçesine bağlı Akbelen köyü yakınlarında bugün meydana gelen anız yangını, hızlı bir şekilde kontrol altına alındı. Yangının, Saraydüzü ilçesi ile Akbelen köyü yolunun yakınındaki Eyüb'ün Kuyusu mevkiinde çıktığı öğrenildi.

Henüz belirlenemeyen bir neden ile başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle hızla yayılma potansiyeli gösterdi. Yangına, Saraydüzü Orman İşletmesi, Saraydüzü Belediyesi ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri anında müdahale etti. Ekiplerin koordineli çalışmaları sayesinde alevler kısa süre içerisinde kontrol altına alındı ve yangın tamamen söndürüldü.

Kısa süre içinde kontrol altına alındı

Meydana gelen yangında, ekiplere büyük bir özveri ile müdahale eden yetkililerin zamanında yaptığı hamleler takdirle karşılandı. Yangının büyümeden söndürülmesi, çevredeki yerleşim alanları açısından da büyük bir tehlikenin önüne geçti.

Doğa dostu yaklaşımla yangına müdahale

Yerel yetkililer, yangının çıkış sebebini araştırmaya devam ederken, bölgedeki tarımsal faaliyetlerin ve doğal ekosistemin korunması için gereken önlemlerin önemine dikkat çekti. Yangın sonrası herhangi bir can ve mal kaybının yaşanmaması sevindirici bir gelişme oldu.

SİNOP’UN SARAYDÜZÜ İLÇESİNE BAĞLI AKBELEN KÖYÜ YAKINLARINDA ÇIKAN TARLA YANGINI, EKİPLERİN...

SİNOP’UN SARAYDÜZÜ İLÇESİNE BAĞLI AKBELEN KÖYÜ YAKINLARINDA ÇIKAN TARLA YANGINI, EKİPLERİN ZAMANINDA MÜDAHALESİYLE BÜYÜMEDEN KONTROL ALTINA ALINARAK SÖNDÜRÜLDÜ.