Sinop’ta iki gün önce teknelerinin alabora olması nedeniyle kaybolan polis memuru Numan Şen’in cansız bedenine ulaşıldı. Arama kurtarma faaliyetlerinde Ankara İl Emniyet Müdürlüğü ve Samsun İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı dalgıç polislerin de yer aldığı belirtildi.
Arama kurtarma çalışmaları
Sinop’un Lala Köyü açıklarında meydana gelen olayda, balıkçı teknesinin alabora olması nedeniyle kaybolan polis memurlarından Orhan Gazi Yetiş’in cansız bedenine olay günü ulaşılmıştı. Aynı teknedeki polis memuru Numan Şen’in bulunmasına yönelik arama kurtarma faaliyetlerine başlanmıştı. Bu çerçevede, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Koruma Şubesine bağlı Su Altı Grup Amirliği bünyesindeki 4 dalgıç polis çalışmalarda yer almak üzere Samsun İl Emniyet Müdürlüğünde görevli dalgıç polislerle birlikte Sinop Emniyetine yardım için görevlendirilmişti.
Cenazeye ulaşma süreci
Sahil güvenlik, jandarma ve AFAD’ın da destek verdiği çalışmalarda, Şen’in cesedi dalgıç polislerce kullanılan sonar cihazı ile tespit edildi. Kaybolan polisin cenazesine kıyıya yaklaşık 500 metre mesafede yer alan 7 metrelik derinlikte ulaşıldı. Şen’in cesedi olay yerindeki çalışmaların ardından otopsi için Adli Tıp Kurumuna götürüldü.

Sinop’ta teknelerinin alabora olması nedeniyle kaybolan polisin cesedine Ankara ve Samsun’dan gelen dalgıç polislerin desteğiyle ulaşıldı