Sinop’un Erfelek ilçesindeki Karasu Ovası’nda sulama ana hattının yeniden patlaması, yaklaşık 2 bin dönüm çeltik arazisinde kuruma riskini beraberinde getirdi. 9 Haziran’da aynı hattaki patlak, Erfelek Sulama Kooperatifi ile Devlet Su İşleri (DSİ) ekiplerinin yaklaşık üç gün süren çalışmasıyla giderilmiş ve sistem yeniden devreye alınmıştı. Ancak aynı ana hatta yeniden yaşanan patlak, sulama faaliyetlerini bir kez daha durma noktasına getirdi.
Yaz döneminde su ihtiyacının arttığını belirten üreticiler, arızanın geçici çözümlerle değil, kalıcı olarak giderilmesini talep ediyor. Mertoğlu Köyü Muhtarı Mustafa Ünal, "Çeltiklerimiz büyük zarar görüyor. Yaklaşık 2 bin dönüm çeltik su bekliyor. Şu anda gübreleme ve ilaçlama dönemi ancak su verilemediği için ürünler kurumaya başladı. Devlet Su İşleri bugüne kadar makine ve ekipman desteği sağladı, elektrik firması yardımcı oldu. Ancak kalıcı çözüm için ilgili kurumların bölgeye gelerek inceleme yapmasını ve sorunun bir an önce çözüme kavuşturulmasını istiyoruz" dedi.
Öte yandan, Erfelek Sulama Kooperatifi ekiplerinin patlağın meydana geldiği bölgede onarım çalışmalarını sürdürdüğü, sulama sisteminin en kısa sürede yeniden devreye alınmasının hedeflendiği öğrenildi.

SİNOP'UN ERFELEK İLÇESİNE BAĞLI KARASU OVASI'NDA GEÇTİĞİMİZ AY ONARILARAK YENİDEN HİZMETE ALINAN SULAMA ANA HATTI YENİDEN PATLADI. ARIZA NEDENİYLE TARIMSAL SULAMA AKSARKEN, ERFELEK SULAMA KOOPERATİFİ EKİPLERİ BÖLGEDE YENİDEN ONARIM ÇALIŞMASI BAŞLATTI.
