Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Sinop'taki tarihi camide şüpheli durum: İmam odası zorlandı, elektrik kesildi

Sinop'taki tarihi camide şüpheli durum: İmam odası zorlandı, elektrik kesildi

Sinop'taki Alaaddin Camii'nde imam odasının kapısı zorlandı. Elektrik hattı kesilmişken kayıp anahtar da dikkat çekiyor.

Sinop'un tarihi Alaaddin Camii'nde sabah saatlerinde yaşanan şüpheli olay, cami cemaatinde endişe yarattı. Bilgiler doğrultusunda, imam odasının kapısının zorlandığı ve içeri girildiği tespit edildi. Olayın hemen öncesinde, bu bölümdeki elektrik hattının kesilmesi dikkat çekici bir durum olarak kaydedildi.

Olayın detayları ve sarsıcı bulgular:

Görevli imamın sabah namazı sonrası yaptığı kontrolde, odanın kapısının açıklığı dikkatini çekti. İmam, kapının zorlandığını ve odasına izinsiz bir giriş yapıldığını gördü. Elektrik kesintisi nedeniyle o bölümde hiçbir aydınlatma yoktu, bu durum olayın çözüm sürecine yönelik önemli bilgiler sunabilir.

İhbar sonrası yürütülen inceleme:

Yapılan kontrolde, cami bahçesindeki yardım kutusuna ait anahtarın kaybolduğu tespit edildi. Cami yönetimi tarafından durumu yetkililere bildirildi ve polis ekipleri olay yerine intikal etti. Olay yerinde detaylı bir inceleme başlatan güvenlik güçleri, cami içerisindeki çeşitli noktaları da kontrol altına aldı.

Polis, yardım kutusunun zarar görüp görmediğini ve içindeki bağışların kaybolup kaybolmadığını anlayabilmek adına incelemelerini sürdürüyor. Olayın çözümü için gerekli işlemler ve gerekli soruşturmalar devam etmekte.

Bu durumun, caminin güvenliği açısından ne denli önemli olduğu ve benzeri olayların bir daha yaşanmaması için, cami yönetiminin ek önlemler alması gerektiği vurgulanıyor.

SİNOP’TAKİ TARİHİ ALAADDİN CAMİİ’NDE İMAM ODASININ KAPISI ZORLANARAK İÇERİ GİRİLDİ. OLAY ÖNCESİNDE...

SİNOP’TAKİ TARİHİ ALAADDİN CAMİİ’NDE İMAM ODASININ KAPISI ZORLANARAK İÇERİ GİRİLDİ. OLAY ÖNCESİNDE BÖLÜMÜN ELEKTRİK HATTININ KESİLDİĞİ, CAMİDEKİ YARDIM KUTUSUNA AİT ANAHTARIN İSE KAYIP OLDUĞU BELİRLENDİ.